Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Seniori ai Cenaclului „Ion Ţuculescu“: Violetta Lecca-Bălan

Viața Medicală
Paula ROMANESCU miercuri, 4 decembrie 2013
   Împătimită de minunea artei ca semn de îndumnezeire a omului muritor care, cu viaţa lui puţină, creează nemoarte, Violetta Lecca-Bălan se îndreaptă spre şevalet zi de zi, de peste cinci decenii, ca pentru alt soi de închinare la altarele luminii.
   Lucrările sale – pictură în ulei, grafică, acuarelă, sculptură în metal – au graţie şi monumentalitate; portretele surprind acel ceva dinSchiţă – portret de copil (pix pe carton) privire care să stea mărturie cum că „cineva este înăuntru“. Peisajele sunt tot portrete: de locuri cu oameni, înnobilate de prezenţa acestora; naturile statice par să se anime în lumina din care se vor fi ivit, reinventând umbre colorate; sculpturile par un cânt înălţat chipului de om ca fiinţă gânditoare într-o lume care-a uitat de cânt.
   Tenacitatea cu care artista continuă să lucreze ţine de focul viu de la care ia şi dă la rându-i căldură, întru veşnica laudă a acestui soare şi-a acestui pământ.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.