Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Singurătatea şi unicitatea în grai insolit

Viața Medicală
Dr. Al. TRIFAN vineri, 11 martie 2011

  La început de martie, în Amfiteatrul Bibliotecii Academiei Române, s-a desfăşurat sesiunea comemorativă dedicată lui Marin Sorescu (1936–1996), cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la naştere. Evenimentul a fost organizat de Secţia de filologie şi literatură a Academiei Române, Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă şi Muzeul Naţional al Literaturii Române. (...)

 

 

  La început de martie, în Amfiteatrul Bibliotecii Academiei Române, s-a desfăşurat sesiunea comemorativă dedicată lui Marin Sorescu (1936–1996), cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la naştere. Evenimentul a fost organizat de Secţia de filologie şi literatură a Academiei Române, Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă şi Muzeul Naţional al Literaturii Române.
   Alocuţiunea de deschidere a fost rostită de acad. Eugen Simion, preşedintele Secţiei de filologie şi literatură, care a arătat că Marin Sorescu a fost artizanul desolemnizării poeziei. În cuvinte care exprimau afecţiunea şi preţuirea faţă de acest mare scriitor, vorbitorul i-a atribuit meritul, alături de Nichita Stănescu, de a fi deschis drumul curentului postmodernist la noi. În dramaturgie este văzut ca un emul al lui Eugen Ionescu, aşa cum o demonstrează lucrările sale Iona şi Paracliserul. Eugen Simion a făcut, cu această ocazie, referire şi la Petre Pandrea, un alt mare oltean care a ţintit spre europenizarea „spiritului cobiliţar“. Vorbitorul a arătat în continuare că scrisul lui Marin Sorescu, mojarat în retorta de înţelesuri multiple, l-a făcut un maestru al ambiguităţii, reuşind, lucru rar, să poetizeze apoeticul şi să valorizeze resursele metaforice ale cotidianului. Dramaturg, a folosit parabola departajându-i un aspect metafizic şi o faţă veselă, petrecăreaţă. (...)
Mai mullte detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 

 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.