Newsflash
Cultură

Slow down la „Castle Hotel Daniel” (P)

de Dr. Laura Davidescu - iul. 3 2020
Slow down la „Castle Hotel Daniel” (P)

Celor care încă nu și-au planificat concediul de vară le propunem ca destinaţie o bijuterie turistică situată în satul Tălișoara, judeţul Covasna, pe care am descoperit-o într-o expediţie pe patru roţi, la volanul Mazda 3.

conac

Anul 2009, care a marcat începutul crizei economice în România, a fost cel în care Lilla și Attila Racz, doi corporatiști tineri și visă­tori, au descoperit castelul din Tălișoara (Covasna), aflat în paragină, și pe care, dintr-un impuls emoţional, l-au cumpărat. Cu eforturi considerabile, cei doi au reușit să restaureze impecabil clădirea în stil renascentist târziu și au transformat-o într-un superb hotel.

Simbolul domeniului este o lebădă

Fiecare dintre cele opt camere din corpul principal a fost denumită și amenajată într-un stil aparte, cu ajutorul mobilierului tradiţional din zonă, dar și al materialelor de construcţie vechi, recuperate, recondiţionate și puse în valoare.

camera

Astfel, una dintre cele mai frumoase camere este Lebăda, pasăre care reprezintă și simbolul domeniului și care se regăsește pe numeroase detalii, dar poate cea mai spectaculoasă este camera Constan­tinopole, botezată după frescele frumos conservate pe pereţii încăperii.

Și în privinţa meniului oferit oaspeţilor, proprietarii au depus aceleași eforturi de a armoniza noul și modernul cu gastronomia transilvană, iar rezultatul este o veritabilă experienţă fine dining, vă asigurăm, fie că e vorba de platourile pentru mic dejun, încărcate cu bunătăţi locale, de raţa cu varză roșie călită sau de perele îmbătate în vin și stropite cu ciocolată.

mancare

Un castel premiat

De altfel, în urmă cu doi ani, Castle Hotel Daniel a fost recompensat, la Bruxelles, cu premiul pentru cea mai bună afacere familială din Europa, familia Racz afirmând despre această distincţie că reprezintă o apreciere a muncii depuse, dar și o oportunitate de promovare a Transilvaniei.

Pe lângă posibilităţile de agrement deja existente – plimbări cu bicicleta în Cheile Vârghișului, vizitarea fierăriei tradiţionale din sat sau drumeţii în căutarea căprioarelor, turiștii cazaţi la castel pot avea parte de o experienţă spa inedită în Cellariumul amenajat în pivniţa „castelului mic”. Meniul spectaculosului spa conţine sesiuni de tratament cu ape minerale cu diverse temperaturi, dar și specialităţi inspirate din leacurile tradiţionale ale secuilor: The Scrub Bar, Virillium sau Camera de relaxare în fân.

Exploraţi ţinutul conacelor

După câteva zile de reconectare cu natura pe domeniul castelului de la Tălișoara, aflat încă în expansiune, puteţi porni în explorarea altor superbe clădiri de patrimoniu din Ţinutul Conacelor, cum i se mai spune judeţului Covasna. Puteţi începe cu castelul și parcul Vârghiș, din satul alăturat și continua cu casele de oaspeţi ale contelui Kalnoky din Miclo­șoara sau puteţi opta pentru prelungirea sejurului într-un alt castel de excepţie, cum este Zabola Estate.

Detalii despre Castle Hotel Daniel găsiţi pe danielcastle.ro, iar despre obiectivele turistice din judeţ, pe visitcovasna.com.

mazda 26

Mazda 3 Skyactiv G150 Plus

  • 1.998 cm3, 150 CP, Sedan, 6 trepte
  • Proiecţie laser pe parbriz și instrumente de bord digitale
  • Sistem de navigaţie cu sistem de recunoaștere a semnelor de trafic
  • Sistem acces fără cheie și sistem alarmă efracţie
  • Pilot automat adaptiv, sistem asistenţă depășire bandă de rulare, asistent inteligent de frânare
  • Faruri LED adaptive și lumini diurne LED
  • Sistem audio BOSE, 12 difuzoare
  • Preţ 24.290 euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe