Revista MEDICINA MODERNĂ, care apare de mai bine de un deceniu şi jumătate, este solicitată, citită şi apreciată de medici din varii specialităţi pentru că a reuşit să se impună prin sobrietate şi ţinută ştiinţifică, aşa cum se cuvine unei publicaţii de acest fel. Nu face excepţie de la linia ce o caracterizează nici nr. 2/2010, primit recent la redacţie. Sumarul dens propune cititorului o varietate de teme care se înscriu în domeniile de actualitate ale medicinii. Cum este, de pildă, articolul despre „Insuficienţa cardiacă acută – principii de tratament“, elaborat de un colectiv de medici cardiologi, internişti şi endocrinologi (Cristina Tîrziu, Elisabeta Bădilă, Lăcrămioara Dumitrache, S. Ghiorghe), în frunte cu dna prof. dr. Daniela Bartoş. (...)"> SOBRIETATE ŞI ŢINUTĂ ŞTIINŢIFICĂ - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

SOBRIETATE ŞI ŢINUTĂ ŞTIINŢIFICĂ

de Dan LĂZĂRESCU - mar. 26 2010
SOBRIETATE ŞI ŢINUTĂ ŞTIINŢIFICĂ

    Revista MEDICINA MODERNĂ, care apare de mai bine de un deceniu şi jumătate, este solicitată, citită şi apreciată de medici din varii specialităţi pentru că a reuşit să se impună prin sobrietate şi ţinută ştiinţifică, aşa cum se cuvine unei publicaţii de acest fel. Nu face excepţie de la linia ce o caracterizează nici nr. 2/2010, primit recent la redacţie. Sumarul dens propune cititorului o varietate de teme care se înscriu în domeniile de actualitate ale medicinii. Cum este, de pildă, articolul despre „Insuficienţa cardiacă acută – principii de tratament“, elaborat de un colectiv de medici cardiologi, internişti şi endocrinologi (Cristina Tîrziu, Elisabeta Bădilă, Lăcrămioara Dumitrache, S. Ghiorghe), în frunte cu dna prof. dr. Daniela Bartoş. (...)

Pornind de la realitatea că acea afecţiune este una dintre cele mai des întâlnite în camerele de gardă ale spitalelor de urgenţă, autorii expun recomandările ce se fac în asemenea cazuri, dar nu la modul general, ci aplicat la condiţiile, concrete, existente astăzi la noi în ţară. Este vorba de măsurile ce se iau (monitorizarea pacientului; oxigenoterapie pe mască sau ventilaţie asistată; restricţia de sodiu şi apă; combaterea congestiei pulmonare şi sistemice; tratament vasodilatator etc.). Tot din domeniul cardiologiei este şi textul în care dnele dr. Camelia Diaconu şi dr. Alice Bălăceanu prezintă „Rolul ecocardiografiei transtoracice în evaluarea bolnavilor cu fibrilaţie atrială“. Fiind vorba de una din cele mai frecvente aritmii cardiace (prevalenţa ei pe plan mondial este de 1% la adulţi şi creşte la cca 10% la octogenari), ecografia transtoracică are un rol important în evaluarea pacienţilor cu asemenea suferinţe. (...)
Articolul integral îl puteţiciti în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe