Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

SOLUŢII TERAPEUTICE VARIATE

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 28 ianuarie 2011

   Sinaia a fost loc de întâlnire pe harta Hematologiei mondiale, relatează Ioana Dăian de la cea de-a XIX-a Conferinţă Naţională de Hematologie Clinică şi Translaţională, în nr. 9/2010 al revistei MEDIC.RO. Societatea Română de Dermato-Oncologie, un pas înainte în lupta împotriva cancerului, este titlul interviului realizat de dr. Max Constantinescu cu prof. dr. Rodica Cosgarea, preşedinta SRDO. „Cancerul continuă să rămână o problemă acută a întregii societăţi, iar lupta împotriva maladiei nu înseamnă numai dezvoltarea unor terapii cât mai performante, ci şi identificarea şi diagnosticul cât mai precoce ale noilor cazuri. Acestea sunt dezideratele pe care şi le propune nou-înfiinţata SRDO“. (...)

   Sinaia a fost loc de întâlnire pe harta Hematologiei mondiale, relatează Ioana Dăian de la cea de-a XIX-a Conferinţă Naţională de Hematologie Clinică şi Translaţională, în nr. 9/2010 al revistei MEDIC.RO. Societatea Română de Dermato-Oncologie, un pas înainte în lupta împotriva cancerului, este titlul interviului realizat de dr. Max Constantinescu cu prof. dr. Rodica Cosgarea, preşedinta SRDO. „Cancerul continuă să rămână o problemă acută a întregii societăţi, iar lupta împotriva maladiei nu înseamnă numai dezvoltarea unor terapii cât mai performante, ci şi identificarea şi diagnosticul cât mai precoce ale noilor cazuri. Acestea sunt dezideratele pe care şi le propune nou-înfiinţata SRDO“. Dna dr. Rodica Cibea consideră că Diabetologul, medicul de familie şi pacientul trebuie să încheie un parteneriat pe viaţă (într-un dialog cu Ioana Dăian). Despre acneea polimorfă juvenilă discută conf. dr. Daciana Elena Brănişteanu şi colab. Chiar dacă prognosticul persoanelor diagnosticate cu acnee polimorfă juvenilă este unul bun, această afecţiune cauzează un important prejudiciu estetic prin cicatricile reziduale postinflamatorii şi totodată are un puternic impact psihosocial, motive ce fac absolut necesară diagnosticarea cât mai precoce a bolii încă din stadiile incipiente şi efectuarea unui tratament corespunzător, sub stricta supraveghere a medicului dermatolog. Dr. Irina Maria Gheorghiu abordează Particularităţi ale tratamentului conservator al parodontitelor apicale cronice în sarcină. Schema de tratament trebuie particularizată, astfel încât să cuprindă în prima şedinţă substanţe de uz endodontic cu risc minim de acutizare (antiseptice lichide slabe, din clasa fenolilor). Ulterior, se utilizează produse endodontice cu efect pe termen lung, precum hidroxidul de calciu. Examenul radiologic se recomandă doar în situaţii excepţionale. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.