Newsflash
Cultură

Soprana Angela Gheorghiu și-a lansat biografia

de Dr. Laura Davidescu - oct. 1 2021
Soprana Angela Gheorghiu  și-a lansat biografia

Volumul biografic „Angela Gheorghiu. O viaţă pentru artă”, apărut la Curtea Veche Publishing, a fost lansat printr-un eveniment deosebit, care a marcat deschiderea stagiunii la Teatrul Odeon.

Cartea este scrisă împreună de Jon Tolansky, jurnalist care a lucrat îndeaproape cu unii dintre cei mai cunoscuţi și importanţi cântăreţi din ultimele decenii.

angela-gheorghiu-o-viata-pentru-arta-produs_galerie_mare

Cu o prefaţă semnată de Emil Hurezeanu, cartea acoperă viaţa și cariera artistei, de la anii copilăriei la debutul spectaculos de la Royal Opera House Covent Garden, din 1992, și spectacolele celebre care au urmat.
Sute de prieteni și admiratori au venit din ţară și de peste hotare pentru a urmări discuţia dintre soprana Angela Gheorghiu și Marina Constantinescu.

Printre cei care au fost prezenţi s-au numărat și nume cunoscute, precum Rodica Mandache, Emilia Popescu, Doina Levintza, Medeea Marinescu, Oana Sârbu sau Dragoș Bucurenci.

Soprana și-a păstrat recunoștinţa faţă de cei care au contribuit la formarea sa: „Mă înclin întotdeauna în faţa părinţilor care fac orice ca să-și susţină și să-și ajute copiii în talentul lor, de când sunt mici. (...) Întotdeauna am avut în jurul meu profesori și oameni care m-au ajutat, cu o dragoste părintească. Întotdeauna cineva a vrut să mă ajute, cineva a vrut să îmi dea lecţii gratis, cineva a vrut să ia parte la construcţia mea”, a spus Angela Gheorghiu în cadrul evenimentului.

Finalul lansării a fost marcat de un moment spectaculos, în care publicul a putut urmări un fragment muzical din „La traviata” de Giuseppe Verdi, de la Teatro alla Scala, timp în care tavanul glisant al Teatrului Odeon s-a deschis încet, pentru a lăsa vocea celebrei soprane să răsune pe Calea
Victoriei, într-un moment impresionant și grandios. Sesiunea de autografe care a urmat a avut o durată de peste cinci ore.

Angela Gheorghiu, „cea mai fermecătoare și talentată cântăreaţă de operă a timpului nostru” (New York Sun), s-a născut la Adjud, în 1965. A urmat Liceul de Artă „George Enescu” și a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din București. Și-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House, în „La Bohème”.

Tot aici a cântat pentru prima dată rolul Violettei din „La traviata”, în 1994, legendara producţie pentru a cărei transmitere în direct BBC și-a întrerupt programul obișnuit pentru prima și ultima dată în istoria operei și a televiziunii. A apărut pe cele mai importante scene de operă și de concert din lume.

Citește și: Angela Gheorghiu şi prietenii săi



Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe