Newsflash
Cultură

Spectacolul „câine cu om. câine fără om” se joacă la Teatrul Național din Craiova

de Florentina Ionescu - oct. 29 2021
Spectacolul „câine cu om. câine fără om” se joacă la Teatrul Național din Craiova

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova introduce conceptul „naveta culturală”, făcând referire la cea mai recentă producție a regizorului Radu Afrim: spectacolul „câine cu om. câine fără om”.

Cea mai recentă premieră a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, spectacolul „câine cu om. câine fără om”, în regia lui Radu Afrim, va putea fi vizionat și de spectatorii din București grație programului naveta culturală

TNC. câine cu om. câine fără om - poster  web

Este un proiect inițiat la începutul anului trecut de Naționalul craiovean, prin care spectatorii din București pot lua naveta culturală spre Craiova, pentru a viziona spectacolele teatrului.

Astfel, sâmbătă, 13 noiembrie 2021, iubitorii de teatru din București vor putea călători în scop cultural la Craiova pentru a vedea spectacolul „câine cu om. câine fără om” în regia lui Radu Afrim și scenografia Irinei Moscu, producție ce a avut premiera recent, se arată într-un comunicat transmis redacției.

Plecarea se va face dimineața la ora 10:00 din București, TNB (parcarea din fața Sălii Studio). Întoarcerea va fi după spectacol, în același loc. Prețul biletului (127 lei) include transportul tur-retur cu autocarul și biletul la spectacol, iar biletele pot fi achiziționate direct din site-ul teatrului: ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/985.

„câine cu om. câine fără om” este cel de-al patrulea spectacol pe care Radu Afrim îl montează la Naționalul craiovean, după „Dacă am gândi cu voce tare” de Adnan Lugonić, „Casa cu suricate” de David Drábek și recent premiata producție „Inimă și alte preparate din carne” de Dan Coman, câștigătoare a Premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2020.

Texte de Lia Bugnar, Oana Pellea și alții 

„câine cu om. câine fără om” este un spectacol pe texte de: Lia Bugnar, Dan Coman, Simona Goșu, Maria Manolescu, Oana Pellea, Radu Tudoran și Radu Afrim.

Regia, video și universul sonor sunt semnate Radu Afrim, scenografia Irina Moscu, coregrafia Flavia Giurgiu. 

TNC. câine cu om. câine fara om. foto din repetiții. credit foto Radu Afrim
câine cu om. câine fara om. Fotografie din timpul repetițiilor. Credit foto: Radu Afrim

Din distribuție fac parte actorii: Alex Calangiu, George Albert Costea, Ramona Drăgulescu, Romanița Ionescu, Iulia Lazăr, Geni Macsim, Alina Mangra, Claudiu Mihail, Cătălin Mihai Miculeasa, Raluca Păun, Tamara Popescu, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Adrian Tudor, Mihai Viță.

„Un spectacol cu/despre câini? Ce o mai fi și asta? Acești câini sunt, de fapt, un pretext pentru redarea unor povești despre noi. Despre mine. Despre animalul din mine care e de mult omorât, îngropat, dat uitării dar, pe de altă parte, profund regretat. E despre omul privit prin ochii unui câine. Despre omul-animal. Despre competiția om-animal. Și animalul, desigur, învinge pentru că e sincer. Poveștile acestea despre câini cred că devoalează limitările noastre. Nu-i ceva nou. Într-adevăr, "e fumată", ar zice unii. Dar aceste povești sunt atât de bogate și strălucit scrise încât impactul emoțional e iminent”, spune Vlad Udrescu, actor.

Galerie foto: de la repetiții 


Galerie imagini (5)

„«câine cu om. câine fără om» e un spectacol ce îţi amplifică toate sentimentele din cotloane, pe care prea rar le scoţi la lumină. După această întâlnire cu un personaj principal canin multiplicat în multe oglindiri ale umanităţii sale, te simţi mai puţin om, tu, cu toate meritele, manierele, procedurile tale inteligente şi gadgeturile care îţi ies din buzunare. Şi când ţi speli ruşinea odată cu mâinile şi faţa, îţi iei inima în dinţi şi clăbuceşti şi măcar câteva din straturile de piei sintetice pe care ţi le-ai lipit sârguincios peste simţiri şi nu îţi mai e atât de frică de visele, putinţele, neliniştile şi slăbiciunile tale”, a subliniat Alina Epîngeac, teatrolog.

 

„Spectacolul «câine cu om. câine fără om» montat de Radu Afrim la Teatrul Naţional «Marin Sorescu» din Craiova nu e doar un prilej de a pune laolaltă povești emoționante cu și despre câini. E o încercare reușită de a trimite Omul în pielea celui mai bun prieten al lui, Câinele, spre a înțelege mai bine adevărata valoare a celor mai importante teme care ne traversează tuturor scurta întrupare pe acest pământ, căruia nu ar trebui să-i facem umbră degeaba”, a declarat Luciana Antofi, jurnalist cultural.

Durata spectacolului: prima parte are o oră și 50 de minute, pauza este de o oră, iar partea a doua are o durată de două ore.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe