Newsflash
Cultură

Ştiinţă ieşeană

de Dr. A. T. - apr. 26 2013
Ştiinţă ieşeană
   PrestigioasaRevistă medico-chirurgicală a nu mai puţin renumitei Societăţi de Medici şi Naturalişti din Iaşi şi-a continuat neîntrerupt apariţia începând din anul 1887. Acum se află la volumul 116 (2012), numărul 4. Sumarul său redactat integral în limba engleză este deschis de către prof. dr. Valeriu Rusu, redactorul şef al publicaţiei, cu articolul: „Palade a fost pentru biologia celulară ceea ce Einstein a fost pentru fizică“. Cu părere de rău, trebuie să încunoştiinţăm cititorii noştri că nu va fi posibilă, în prezenta recenzie, parcurgerea întregului conţinut – extrem de bogat – al acestei reviste.
   Materialul este structurat în subcapitole care cuprind mai multe secţiuni: medicină internă şi pedia­trie, chirurgie, ştiinţe fundamentale, medicină preventivă şi de laborator, medicină dentară şi farmacie, acoperind complet vastul domeniu al preocupărilor medicale. Fiecare secţiune este compusă din articole originale, prezentări de cazuri şi sinteze. În indexul autorilor, întâlnim nume cunoscute din medicina românească, iar în lista de cuvinte-cheie, publicată la sfârşitul volumului, se regăsesc teme de o predilectă actualitate. Este, fără îndoială, o revistă savantă, care îşi propune dispersia în lumea ştiinţifică mondială, acesta fiind şi motivul pentru care, în dauna multor cititori români, limba în care sunt redactate articolele este cea anglo-americană.
   Formatul de carte, sub care se prezintă publicaţia, are mai multe avantaje. Primul este acela de a inspira o încredere absolută în seriozitatea informaţiilor pe care le conţine. Într-adevăr, mulţi dintre autorii articolelor din sumar sunt şi semnatarii unor monografii cunoscute. În al doilea rând, formatul adoptat permite cu mai multă uşurinţă aşezarea şi consultarea ei într-o bibliotecă adecvată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe