Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Subiect cu auditoriu larg

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ miercuri, 7 martie 2012
   Cartea ASCULTĂ-ŢI PIELEA. UN PROGRAM EFICIENT PENTRU O PIELE SĂNĂTOASĂ, apărută anul trecut, la Editura Trei, în seria „Psihologie practică“, ne reaminteşte că mintea şi corpul funcţionează ca un tot, ca urmare tratarea unei entităţi şi ignorarea celeilalte duce la eşec. Autorii sunt Ted A. Grossbart – psiholog clinician, profesor la catedra de psihiatrie a Facultăţii de Medicină de la Harvard – şi dr. Carl Sherman.
   Pielea este un organ, dar şi un foarte sensibil respondent la emoţii. Conflictele emoţionale, anxietăţile şi orice alt tip de stres pot provoca sau agrava o boală dermatologică. Ca urmare, psihoterapia este o metodă eficientă de tratament pentru aceste afecţiuni, când este folosită de terapeuţi calificaţi.
   Cartea este structurată în patru părţi. Prima ne dezvăluie Povestea din spatele pielii tale. Aşadar, Pielea ta: simte şi reacţionează la lumea din jurul tău (capitolul 1), fiind nu doar un organ fizic, ci şi emoţional. Nu se exprimă în cuvinte, dar limbajul său emoţional poate consta în apariţia unei boli: eczemă, psoriazis, zona zoster, veruci. Cum pot frământările emoţionale să cauzeze, să declanşeze sau să amplifice simptomele? O descoperire-cheie este abilitatea corpului de a transforma ideile trăite intens şi fantasmele în realităţi fizice. O varietate de simptome ale pielii au fost declanşante şi vindecate experimental prin puterea minţii focalizate de a se concentra şi sugestiona. (…)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.