Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

SUBIECTE „VARIA“

Viața Medicală
Dr. Mihail MIHAILIDE vineri, 11 iunie 2010

   La 17 aprilie a.c. s-au împlinit 21 ani de când această zi a fost consacrata ca dată de interes internaţional pentru a marca hemofilia – boala regilor. În fiecare an, asociaţiile pacienţilor cu această boală hemoragică de sorginte ereditară doresc să atragă atenţia opiniei publice, îndeosebi decidenţilor politici şi a responsabililor sanitari, asupra faptului că supravieţuirea hemofilicului este condiţionată de tratamentul cu factor hemolitic. La noi, Asociaţia bolnavilor hemolitici împreună cu relativ recent înfiinţata Asociaţie a pacienţilor suferind de boli cronice (C.O.P.A.C.) au decis ca apa unor fântâni din Capitală să fie colorată în roşu. (...)
 

Fotografia unei astfel de fântâni arteziene – cea de la Universitatea bucureşteană – e reprodusă pe coperta revistei Colegiului Medicilor din Capitală, MEDICINA MODERNĂ, anume a numărului din mai a.c. (Vol. XVII – nr. 5/2010). Dacă s-a dorit impact asupra publicului, scopul a fost atins, deoarece în mentalul colectiv, apa este corelată cu puritatea, transparenţa, prospeţimea etc., mai ales când jetul este expulzat la înălţime, în strălucirea soarelui de april şi nu cu un jet d’eau sanguinolent. Personal, n-aş fi ilustrat o copertă de revistă care, număr de număr, reproducea lucrări de artă plastică realizate de medici-pictori, cu erupţia carotidelor unui taur învins, secţionate în arenă. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.