Newsflash
Cultură

Târgul LibFest își deschide porțile în 18 august, în Brașov

de Florentina Ionescu - aug. 16 2022
Târgul LibFest își deschide porțile în 18 august, în Brașov

O sărbătoare dedicată literaturii, artei și muzicii are loc offline în Brașov, în perioada 18-21 august.

LibFest (ediția 2022) este un târg de carte și experiențe culturale organizat de Libris. Târgul își deschide porțile joi, 18 august, în Brașov.

Astfel, iubitorii de cultură sunt invitați la patru zile de maraton cultural, cu dialoguri față în față, lansări de carte, concerte, spectacole de dans, ateliere, conferințe și mii de cărți de răsfoit, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

LibFest_August22

După trei ediții ce au avut loc în mediul online, luna august aduce târgul de carte și experiențe culturale în format fizic, în Brașov.

În cele patru zile dedicate culturii, cele peste 100 de edituri reprezentate vor facilita întâlnirea cu zeci de autori români și internaționali, atât direct în cadrul evenimentelor organizare la LibFest, ci și prin intermediul celor mai noi apariții editoriale.

Evenimentele culturale au loc simultan, în Piața Sfatului și Piața George Enescu din Brașov, în perioada 18-21 august, începând cu ora 10:00.

„Târgurile de carte sunt întotdeauna evenimente așteptate cu interes de cititori. Să-ți întâlnești autorii preferați, să descoperi noutăți literare, să intri în dialog cu scriitorii pe care i-ai citit - toate acestea devin parcă și mai importante anul acesta. După trei ani în care, dat fiind contextul pandemic, ne-am întâlnit cu cititorii doar în mediul online, suntem cu toții nerăbdători să ne revedem față în față, să aducem la un loc scriitori, cititori, muzicieni, artiști, iubitori de artă și cultură”, a precizat Augusta Oniță -Bagoly, director evenimente LibFest.

Selecție vastă de carte

La standul Libris, publicul va regăsi o selecție vastă de carte în limba engleză, precum și sute de titluri apreciate de cititorii din întreaga țară: bestseller-ele, cele mai căutate cărți pentru copii, cărțile cu cele mai bune recenzii și multe altele. De asemenea, pasionații de lectură vor putea descoperi obiecte ce aduc marile volume mai aproape de cititori. Căni, ghiozdane, agende ori tricouri inspirate din romane și benzi desenate vor cuceri vizitatorii și îi vor purta în lumile fantastice din Harry Potter, Dune și Star Wars ori în cele din numeroase și apreciate serii Manga.

Lansări de carte și reduceri până la 90%

Printre lansările de carte ce vor avea loc în cadrul LibFest se numără Dumnezeu nu e mort - Cristian Tudor Popescu, Scrieri 1, 2, 3- Teodor Baconschi, Privind înăuntru și Orbi - Petronela Rotar, Stai lângă mine - Gytha Lodge, Siria, țara care ne-a fost casă - Alia Malek, Holograma Rusia. Kremlinul între discurs și realitate - Mihaela Rusu, De la durere la vindecare și Întreabă-mă despre eternitate  - Ana Maria Ducuță, Hai să vorbim despre vagin - dr. Jennifer Lincoln,  Tegument - Radu Dinulescu, Loc de oftat - Laurențiu-Ciprian Tudor, Conversații cu trecutul - Aura Imbarus, Doamna noastră țară, doamna noastră administrație - Verginia Vedinaș, Ioan-Laurențiu Vedinaș.

Vor fi prezente cele mai cunoscute edituri din țară

Atât în Piața Sfatului, cât și în Piața George Enescu, cititorii sunt invitați să viziteze standurile celor mai cunoscute edituri din România. Editurile Humanitas, Polirom, Rao, Corint, Trei, Didactica Publishing House, Curtea Veche, Grup Editorial ART, Tritonic, Nemira, Creator și multele altele pun la dispoziția vizitatorilor Libfest peste 10.000 de titluri, cu reduceri de până la 90%.

Printre oamenii de cultură care intră în dialog cu cititorii în cadrul acestei ediții, se numără Theodor Baconschi, Cristian Tudor Popescu, Petronela Rotar, Alia Malek, Andrei Marga, Jennifer Lincoln, Doru Preda, Maria Orban, Bogdan Coșa și mulți alții.

Programul complet al LibFest, precum lansările de carte, conferințele, atelierele și dialogurile, dar și evenimentele dedicate iubitorilor de artă, alături de întreaga ofertă de carte, sunt disponibile pe site-ul www.libriscultural.ro.

LibFest este un eveniment organizat prin Asociația Libris Cultural, cu sprijinul Libris.ro și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov și Primăria Municipiului Brașov.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe