Numărul 3/2011 al revistei MEDIC.RO are un cuprins variat. La Actualitatea medicală citim despre „Detoxifierea de primăvară“, despre inaugurarea, în Banat, a unei fabrici de soluţii perfuzabile şi despre „Institutul Fundeni – centru de excelenţă în chirurgia urologică“. Mai aflăm şi că imunitatea poate fi întărită prin mijloace naturale, că medicii au dat examene „lingvistice“, la Universitatea „Vasile Goldiş“ din Arad, cu examinatori români şi străini, ca să se vadă cât de pregătiţi sunt să plece din ţară. (...)"> TERAPIA PRIN CUVÂNT? - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

TERAPIA PRIN CUVÂNT?

de Dr. Eugenia GROSU-POPESCU - apr. 29 2011
TERAPIA PRIN CUVÂNT?

    Numărul 3/2011 al revistei MEDIC.RO are un cuprins variat. La Actualitatea medicală citim despre „Detoxifierea de primăvară“, despre inaugurarea, în Banat, a unei fabrici de soluţii perfuzabile şi despre „Institutul Fundeni – centru de excelenţă în chirurgia urologică“. Mai aflăm şi că imunitatea poate fi întărită prin mijloace naturale, că medicii au dat examene „lingvistice“, la Universitatea „Vasile Goldiş“ din Arad, cu examinatori români şi străini, ca să se vadă cât de pregătiţi sunt să plece din ţară. (...)

    Numărul 3/2011 al revistei MEDIC.RO are un cuprins variat. La Actualitatea medicală citim despre „Detoxifierea de primăvară“, despre inaugurarea, în Banat, a unei fabrici de soluţii perfuzabile şi despre „Institutul Fundeni – centru de excelenţă în chirurgia urologică“. Mai aflăm şi că imunitatea poate fi întărită prin mijloace naturale, că medicii au dat examene „lingvistice“, la Universitatea „Vasile Goldiş“ din Arad, cu examinatori români şi străini, ca să se vadă cât de pregătiţi sunt să plece din ţară. Aflăm, de asemenea, că incidenţa infecţiilor acute respiratorii şi a gripei au depăşit în ţara noastră, la sfârşitul lunii februarie, valorile maxime estimate, că majoritatea europenilor nu ştiu ce înseamnă numărul (de telefon) 112, că „lupta pentru combaterea colesterolului are puţini combatanţi“, că există un program ce vizează tulburările de memorie ...în Finlanda, că la noi „prevalenţa depresiei e de două ori mai mare la femei decât la bărbaţi“, că s-a semnat un parteneriat prin care „profesorii şi medicii“ sunt „uniţi împotriva ADHD“. La rubrica dedicată Medicinii de familie, o amplă expunere de opinii pe tema Contractului cu „Casa“ e intitulată: „Prin furcile caudine ale CoCa 2011–2012“. La rubrica Evenimente sunt prezentate: „Osteoporoza, Cenuşăreasa medicinii“, „Boala Alzheimer slab diagnosticată şi tratată“. La rubrica Special este prezentat „Experimentul din Karelia“, ca dovadă a posibilităţii eradicării bolilor cardiovasculare. Compensator, vom afla cum se prezintă „Cardiopatia hipertrofică – aspecte ecocardiografice tipice“. Sunt semnalate, spre evitare, unele „Conflicte de comunicare în relaţia medic – pacient“. Un interviu dat de dr. Eugen Gheorghiu, directorul Centrului de Cercetări în Biodinamică, analizează, la modul destul de general, performanţele Centrului. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe