Newsflash
Cultură

Tinere talente, la Cluj-Napoca

de Demostene ŞOFRON - oct. 5 2018
Tinere talente,  la Cluj-Napoca
În orașul Cluj-Napoca are loc în perioada aceasta expoziția Creația Tânără Europeană/Jeune Creation Europeenne (JCE), eveniment prin care România este inclusă pentru prima dată în acest circuit artistic european al tinerilor. Curatoriată de Florin Ştefan (director al Fundației Culturale INTACT) și de Corina Ilea (curator asociat), Creația Tânără Europeană este dedicată nu numai descoperirii și sprijinirii tinerelor talente, ci și promovării noilor tendințe din arta contemporană.
Expoziția este una colectivă itinerantă, se desfășoară în perioada 2017–2019, în șapte țări, iar în cadrul ei sunt expuse 56 de lucrări. Vernisajul a avut loc în octombrie 2017, la Montrouge (Franța). Au urmat expozițiile deschise la Hjørring (Danemarca, aprilie–mai), Cesis (Letonia, iunie–iulie). Acum este gazdă orașul Cluj-Napoca, unde doritorii pot vizita expoziția până la 21 octombrie. În anul 2019, expoziția va poposi la Como (Italia, februarie–martie), Figueres (Spania, aprilie–mai) și Amarante (Portugalia, iulie–august).
Proiectul artistic are la bază o cooperare internațională și se bucură de implicarea a șapte țări (Franța, Danemarca, Letonia, România, Italia, Spania, Portugalia), cu câte opt artiști din fiecare. Pentru fiecare ediție a JCE, un juriu internațional desemnează trei laureați, cărora li se acordă Grand Prix JCE – Bourse Credit Agricole. Câștigătorii bienalei JCE 2017–2019 sunt Laura Huertas Millán (Franța), Rasmus Johansen (Danemarca) și Francesc Abad (Spania).
România este reprezentată de Silvia Amancei și Bogdan Armanu (Iași), Andreea Anghel (n. Alba Iulia, stabilită în Varșovia), Liliana Basarab (n. Galați, stabilită la București), Cătălin Burcea (n. Craiova, stabilit la București), Irina Dumitrașcu Măgurean (Cluj-Napoca), Dan Gherca (București), Vlad Olariu (Cluj-Napoca) și Oana Năstăsache (n. Galați, stabilită la Cluj-Napoca), nume deja cunoscute, prezente pe multe simeze naționale și internaționale. Țara noastră este implicată direct în acest proiect, prin parteneriatul dintre Primăria municipiului Cluj-Napoca, cea din Mont Rouge și Fundația Culturală INTACT.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe