Newsflash
Cultură

UMF Iași inaugurează joi Centrul Cultural „I.I. Mironescu”

de Florentina Ionescu - apr. 5 2022
UMF Iași inaugurează joi Centrul Cultural „I.I. Mironescu”

Viața Medicală este partener la inaugurarea Centrului Cultural „I.I. Mironescu” al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, un proiect unic în peisajul academic din România.

Centrul Cultural „I.I. Mironescu” al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (str. Săulescu nr. 4) va fi inaugurat joia aceasta, 7 aprilie, de la ora 18:00, eveniment la care săptămânalul Viața Medicală este partener. 

Mironescu_inaugurare_afis_A3_PREVIEW
Centrul Cultural „I.I. Mironescu” va activa în clădirea din str. Săulescu nr. 4.

Vor fi prezenți la inaugurare conducerea și membrii comunității academice ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, reprezentanți ai autorităților județene și locale din Iași, Neamț și Tazlău, precum și reprezentanți ai instituțiilor culturale și media partenere.

Organizatorii arată că, după deschiderea oficială, vor avea loc două reprezentații ale spectacolului non-verbal – „Stația clovnilor”, pus în scenă de Teatrul Luceafărul. O reprezentație pentru invitați va fi de la ora 19.30, iar o altă reprezentație va fi de la ora 21.00, pentru studenții din cadrul UMF Iași. 

Mironescu_inaugurare_afis_statia_clovnilor_PREVIEW

„Ideea înființării unui centru cultural s-a conturat firesc, într-o simbioză perfectă cu spiritul deschis pentru artă, cultură și multiculturalism al comunității academice UMF-iste. Centrul cultural al I.I. Mironescu își propune susţinerea moștenirii și diversităţii culturale, prin implicare proactivă a studenţilor și cadrelor didactice în viaţa culturală (...)”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Dr. Richard Constantinescu, directorul Centrului Cultural „I.I. Mironescu”, a subliniat că „Înființarea acestui Centru vorbește despre fuziunea rodnică între artă și știință, despre sănătate spirituală și vibrație umanistă.” 

Mironescu_inaugurare_program
Programul evenimentului

„Profesorul de dermatologie, medicul, filantropul și scriitorul I.I. Mironescu (1883-1939), figură emblematică a științei și culturii românești interbelice, păstorește spiritual această nouă și importantă structură a universității, unică în cadrul unei instituții de învățământ superior medical-universitar din această zonă a Europei, cel puțin”, a adăugat dr. Richard Constantinescu.

Mai multe detalii despre expozițiile deschise în această perioadă în clădirea Centrului Cultural „I.I. Mironescu” găsiți pe site-ul news.umfiasi.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe