Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

UN NUMĂR „VARIA“

Viața Medicală
Dr. Mihail MIHAILIDE vineri, 24 decembrie 2010

   Pe coperta penultimului număr al revistei Colegiului Medicilor din municipiul Bucureşti, MEDICINA MODERNĂ (nr. 11/2010), este reprodus portretul fotografic al laureatului Premiului Nobel pentru Medicină din acest an, Robert G. Edwards, pentru lucrările sale privind fertilizarea in vitro. Obişnuitelor contestări care, de fiecare dată, sunt nelipsite, în legătură cu persoana sau persoanele cărora li se atribuie celebra şi valoroasa distincţie, li se adaugă în acest an cele ale Vaticanului. Sfântul Scaun a criticat: frigiderele pline cu embrioni congelaţi! (...)

   Pe coperta penultimului număr al revistei Colegiului Medicilor din municipiul Bucureşti, MEDICINA MODERNĂ (nr. 11/2010), este reprodus portretul fotografic al laureatului Premiului Nobel pentru Medicină din acest an, Robert G. Edwards, pentru lucrările sale privind fertilizarea in vitro. Obişnuitelor contestări care, de fiecare dată, sunt nelipsite, în legătură cu persoana sau persoanele cărora li se atribuie celebra şi valoroasa distincţie, li se adaugă în acest an cele ale Vaticanului. Sfântul Scaun a criticat: frigiderele pline cu embrioni congelaţi!
   Editorialul revistei, semnat: prof. dr. Gheorghe Manole, are un titlu pe cinci rânduri „Programul de educaţie medicală continuă, vector sectorial pentru implementarea societăţii bazate pe cunoaştere“. Se relatează despre importanţa adoptării Strategiei de la Lisabona şi a „Strategiei Europene pentru creştere inteligentă şi sustenabilă“ din iunie 2010, UE urmărind să se constituie într-un etalon pentru implementarea „societăţii bazate pe cunoaştere“. Sunt doi „piloni“ ai implementării societăţii globalizate – iubirea semenului – „conceptul iubirii aproapelui din aceeaşi sau din altă etnie“, prin reducerea progresivă a naţionalului şi a specificului acestuia, şi metamorfoza naţionalului, „cu scopul de a realiza simbioza universal-naţional, prin diversificare şi îmbogăţire reciprocă“. Nou limbaj de lemn, termeni repetaţi până la saţietate (ex. implementare), greşeli de corectură…
   Dr. Mihaela Milicescu şi dr. Iulia Andreea Ciucu, de la Clinica de Medicină Internă I, Spitalul Cantacuzino, subliniază importanţa determinării corecte a antigenului HLA B27 în spondilartropatiile seronegative, prezentând şi alte tehnici de fenotipare în afara celor uzuale (cum ar fi testul microlimfocitotoxicităţii – MLCT), precum ELISA sau citometria în flux, în articolul „Determinarea corectă a antigenului HLA B27 folosind metoda polimerizării în lanţ“. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.