Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Un prim pas către un deziderat major

Viața Medicală
Prof. dr. Mircea CINTEZĂ vineri, 24 decembrie 2010

   „Anual se nasc în România peste 1.000 de copii cu cardiopatii congenitale şi circa 75% decedează în primii doi ani de viaţă (…) Tratatul de cardiopatii congenitale al profesorului Ion Socoteanu poate constitui un prim pas către dezideratul major de a reda vieţii şi sănătăţii miile de copii şi adulţi cu boli congenitale din România“, afirmă dl prof. dr. Mircea Cinteză. (...)

    (...) Profesorul Ion Socoteanu, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş“ din Timişoara, a avut temeritatea să reuşească în acest demers. TRATATUL DE CARDIOPATII CONGENITALE, primul de acest fel în România, este conceput de peste 90 de autori din ţară şi din ţări cu mare prestigiu în medicină (Germania, Franţa, Italia etc.) şi cuprinde un număr imens de cunoştinţe pe parcursul a trei volume, 100 de capitole şi un total de 3.000 de pagini format A4. Importanţa temei este imensă pentru România. Anual, se nasc aici peste 1.000 de copii cu cardiopatii congenitale şi circa 75% decedează în primii doi ani de viaţă. Trataţi chirurgical, majoritatea acestora nu numai că ar supravieţui, dar ar atinge vârsta adultă şi chiar senectutea în condiţii bune de sănătate. Pentru aceasta ar trebui să existe o colaborare intensă între neonatologi, ginecologi, pediatri, cardiologi clinicieni sau intervenţionişti, medici intensivişti şi, mai ales, chirurgi cardiovasculari înalt specializaţi ai acestei patologii. Toţi aceştia ar trebui să aibă fondurile necesare pentru tehnologia medicală diagnostică şi apoi cea terapeutică. Rezultatul ar putea fi redarea anuală către viaţă a câtorva sute de copii care ar putea ajunge bătrâni, dar care astăzi, în majoritate, în România nu apucă nici măcar să cunoască sensul vieţii. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.