Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Unde găsim modele spirituale

Viața Medicală
Dr. M.G.M. joi, 20 noiembrie 2014
   Ateneul Român găzduieşte luni, 17 noiembrie 2014, ora 19, dialogul dintre Virgil Nemoianu şi Sorin Lavric, intitulat „Agonia spiritului“. Discuţia nu se doreşte a fi o şuetă în care se vor schimba amabilităţi plictisitoare, ci un dialog intens pe marginea câtorva teme stringente: ce este un act spiritual, unde găsim modele spirituale pentru tineri şi de ce sunt modelele ignorate astăzi. Iar agonia spiritului, departe de a fi un indiciu sumbru a ce va urma, poate fi semnul unei însănătoşiri a generaţiilor tinere, spun organizatorii în pregătirea evenimentului.
   Virgil Nemoianu este născut la Bucureşti, dar trăieşte de aproape 25 de ani în Statele Unite. Deţine catedra specială „William J. Bayron Distinguished Professorship“ la Universitatea Catolică din capitala Statelor Unite. A mai predat la universităţi din Bucureşti, Londra, Cambridge, Amsterdam, Cincinnati şi California (Berkeley), a ţinut conferinţe şi a prezentat comunicări la circa 50 de universităţi din Europa şi din America de Nord. Domeniile sale de specialitate sunt romantismul european, teoria literaturii şi istoria intelectuală a secolelor al XIX-lea şi al XX-lea. Între 1979 şi 1994 a fost director al programului de literatură comparată la Catholic University of America, iar între 1989 si 1991, prorector-asociat al aceleiaşi universităţi. În prezent este vicepreşedinte al Asociaţiei Internaţionale de Literatură Comparată şi membru în Biroul Executiv al Asociaţiei Criticilor şi Cercetătorilor Literari din SUA.
   Sorin Lavric a absolvit UMF „Carol Davila“ (1987–1993), Facultatea de Medicină Generală şi Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucureşti (1991–1996). A obţinut un doctorat în filosofie la Universitatea din Bucureşti (2005).

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.