Newsflash
Cultură

Utilă ginecologilor şi nu numai

de Prof. dr. Dimitrie NANU - iul. 4 2014
Utilă ginecologilor şi nu numai
     Ginecologia, ca şi alte domenii ale medicinii, se schimbă rapid odată cu noile mijloace de diagnostic, dar şi de conduită şi de tratament.
     Cartea Vademecum de tratamente ginecologice, apărută la Editura Medicală, în acest an, se înscrie tocmai în surprinderea actualelor modalităţi de conduită şi tratament în afecţiunile ginecologice.
     Lucrarea are 14 capitole: Amenoreele; Hemoragiile uterine disfuncţionale; Sindromul premenstrual; Infecţiile genitale feminine; Tuberculoza genitală; Chisturile ovariene polifuncţionale; Sindromul ovarelor polichistice; Endometrioza; Adenomioza; Mijloacele terapeutice „nechirurgicale“ indicate în polifibromatoza uterină; Tratamentul infertilităţii. Proceduri şi tehnici. Stimulatorii ovulaţiei; Contracepţia hormonală. Spermicidele; Terapia hormonală de substituţie în menopauză; Chimioterapia în cancerele ovariene.
     Prof. dr. Nicolae Crişan are o bogată activitate publicistică, „Ginecologia“ fiind tipărită în trei ediţii, dar şi lucrări de terapeutică ginecologică hormonală şi nehormonală. Aceleaşi preocupări ştiinţifice le are şi conf. dr. Anca Daniela Stănescu. Experienţa publicistică şi didactică a autorilor constituie o garanţie a calităţii lucrării.
     Fiecare capitol conţine date clasice, dar şi actuale privind afecţiunea discutată. Astfel, primele subcapitole se referă la etiopatogenie, simptome, diagnostic, complicaţii, pentru ca apoi să se discute despre conduită şi tratament în lumina datelor actuale din literatură. Bibliografia la sfârşitul fiecărui capitol certifică actualitatea datelor, precum şi informaţiile clasice. Important este că în ginecologia românească nu a mai apărut o astfel de lucrare de foarte mult timp.
     Volumul este util nu doar pentru medicii specialişti şi rezidenţi în Obstetrică-ginecologie, ci şi pentru endocrinologi şi chirurgi.
    Având în vedere penuria lucrărilor de ginecologie de această calitate, propunem includerea cărţii în bibliografia pentru examene şi concursuri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe