Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Viaţă închinată teatrului

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 20 mai 2011

   La 10 mai a.c., maestrul Damian Crâşmaru a fost sărbătorit la 80 de ani, din care 59 în slujba artei teatrale, prin spectacolul cu piesa „Floarea de cactus“, de Pierre Barillet şi Jean Pierre Gredy, regia Alice Barb, în care a jucat rolul Julien. I-au fost alături, pe scena teatrului Metropolis, Adela Mărculescu (Stephanie), Cristiana Răduţă-Babic (Antonia), Ionuţ Adăscăliţei (Igor), Theodor Ranetti (dl Clochet), Rudy Rosenfeld (Norbert) şi… căţelul Maurice. (...)

   La 10 mai a.c., maestrul Damian Crâşmaru a fost sărbătorit la 80 de ani, din care 59 în slujba artei teatrale, prin spectacolul cu piesa „Floarea de cactus“, de Pierre Barillet şi Jean Pierre Gredy, regia Alice Barb, în care a jucat rolul Julien. I-au fost alături, pe scena teatrului Metropolis, Adela Mărculescu (Stephanie), Cristiana Răduţă-Babic (Antonia), Ionuţ Adăscăliţei (Igor), Theodor Ranetti (dl Clochet), Rudy Rosenfeld (Norbert) şi… căţelul Maurice. La final, sărbătoritul a fost copleşit de flori, aplauze şi manifestările de iubire şi recunoştinţă ale studenţilor săi de la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion şi ne-a dat întâlnire şi peste 10 ani! Absolvent al Institutului de Teatru „I. L. Caragiale“ Bucureşti în 1953, la clasa profesorilor Gheorghe Timică şi Ion Finteşteanu, Damian Crâşmaru este societar al Teatrului Naţional Bucureşti, scenă pe care a evoluat fără întrerupere de la absolvire. A jucat în zeci de piese, realizând roluri memorabile. În această stagiune, îl puteţi urmări la TNB în „Egoistul“, „Dulcea pasăre a tinereţii“, „Burghezul gentilom“.
   Programul Excelenţa în Teatru, din care a făcut parte acest „exerciţiu de admiraţie“, a fost iniţiat de teatrul Metropolis în anul 2009, când a sărbătorit-o pe marea doamnă a scenei româneşti, actriţa Olga Tudorache, la împlinirea a 80 de ani. Au mai fost omagiaţi Adela Mărculescu, la împlinirea a 50 de ani de carieră, şi Alexandru Repan, la vârsta de 70 de ani şi aniversarea a 45 de ani de activitate.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.