Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Viaţa nu începe astăzi

Viața Medicală
Dr. Alexandru TRIFAN miercuri, 21 decembrie 2011

   Narcisismul bebeluşului îşi are originea în senzaţia biologică că viaţa începe cu a sa. Ce a fost înainte nu ştie şi, de fapt, nu-l interesează. Tot aşa, vorbind despre realizări, mulţi se aşază în centrul lor, uitând, cu voie sau fără voie, să-şi aducă aminte că alţii au făcut aceleaşi lucruri înaintea lor. Din fericire, trei distinşi colegi – dr. Constantin Lupu, prof. dr. Sanda Măgureanu şi dr. Ana Murguleţ – nu fac astfel, ci publică, în REVISTA DE NEUROLOGIE ŞI PSIHIATRIE A COPILULUI ŞI ADOLESCENTULUI DIN ROMĂNIA (nr. 3/2011), un amplu editorial festiv dedicat aniversării a 110 ani de la naşterea iniţiatoarei înfiinţării specialităţii de neuropsihiatrie infantilă din ţara noastră, dr. Florica Bagdasar. Valoarea documentară a acestei cronici este deosebit de mare, conţinând date mai puţin cunoscute, redate cu sobrietate şi conciziune. Pentru cei care au traversat perioada profesională însoţiţi, mai întâi alături, apoi din umbră de Florica Bagdasar, textul prilejuieşte o reflecţie şi un regret. Mai întâi este gândul la destinul tragic al unei intelectualităţi care ar fi putut menţine ţara noastră în rând cu cele din Occident, dar care a fost condamnată şi decimată pentru motivul (spuneţi vă rog dacă nu este absurd!) că a privit spre Apus. Apoi este regretul că sanctuarul neuropsihiatriei infantile înfiinţat de Florica Bagdasar, prima femeie ministru al sănătăţii, pe strada Vasile Lascăr din Capitală, este lăsat în paragină de un sindicat care-l ocupă în mod abuziv. (…)

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.