Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Vizualizaţi noul teatru românesc!

Viața Medicală
Horia Ghibuțiu vineri, 29 ianuarie 2021

Noul teatru românesc nu e nici mai bun, nici mai rău decât vechiul teatru. Doar că e online, de data asta, și bine filmat.

Teatrul românesc din perioada pandemiei se poate împărţi în două: cel de până la difuzarea spectacolului „Peretele” de Lia Bugnar și cel de după. Poate că sună nedrept pentru cei care au muncit neostoit în această perioadă și au produs spectacole excelent adaptate mediului virtual, de la Radu Afrim și Bobi Pricop la Andreea și Andrei Grosu, dar succesul comercial al „Peretelui” rămâne: aproape 4.000 de plătitori în toată lumea, probabil 5.000 de spectatori cu totul, cifre remarcabile pentru o singură difuzare live. O transmisiune fără cusur a unui spectacol de la Teatrul Metropolis, care a dovedit că poţi ţine alături mii de oameni, pe banii lor, fără să se plictisească.

Motivul principal, dincolo de renumele actorilor, al acestui succes este indubitabil legat de condiţiile impecabile de difuzare. Spectacole cu mult mai multe reprezentaţii, ale unor teatre privilegiate tradiţional în raport cu Metropolis, ar fi eșuat în această perioadă în cazul în care ar fi fost difuzate pentru că erau filmate din fundul sălii, cu o singură cameră – cel mai probabil, există doar așa-numita filmare-martor – ceea ce nu poate satisface noile exigenţe virtuale.

Sursa foto: teatrulmetropolis.ro

Etichete: teatru online

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC