Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Zborul primului cosmonaut român

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 14 mai 2021

Până la finalul anului, pasionaţii de cosmos și nu numai pot vizita expoziţia outdoor „La 40 de ani de la zborul primului cosmonaut român”.

Vernisajul are loc în 14 mai, urmând ca aceasta să rămână deschisă până la 31 decembrie 2021. Organizată la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București, expoziţia cuprinde panouri cu informaţii despre zborul misiunii Soyuz 40, însoţite de imagini expuse pe gardul instituţiei.

Afis expozitie

La 14 mai 1981, Dumitru Prunariu și colegul său de zbor, cosmonautul sovietic Leonid Popov, andocau la bordul staţiei spaţiale Salyut 6, unde au rămas vreme de câteva zile. La acel moment, Dumitru Prunariu devenea primul (și, până în prezent, singurul) cosmonaut român, misiunea sa devenind astfel cel mai important reper în istoria astronauticii din România.

Anul acesta, împlinirea a 40 de ani de la zborul misiunii Soyuz 40 se învecinează cu alte două momente aniversare memorabile din istoria astronauticii: celebrarea a 70 de ani de la zborul primului om în spaţiu ( Iuri Gagarin, care la 12 aprilie 1961 devenea prima persoană ce admira Pământul din spaţiu) și împlinirea a 40 de ani de la zborul inaugural al programului Space Shuttle, prin lansarea navetei spaţiale Columbia.

Etichete: dumitru prunariu iuri gagarin space shuttle Salyut 6

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.