Newsflash
Cultură Știri

Demers artistic pentru îngrijirea paliativă pediatrică

de Demostene ŞOFRON - nov. 24 2023
Demers artistic pentru îngrijirea paliativă pediatrică

Galeria „Paul Sima”, din cadrul Clubului Casei Universitarilor Cluj-Napoca, este gazda unei interesante și deosebite expoziţii de pictură, „Grădina Edenului”, coordonată de artista Manuela Botiș.

Lucrările sunt realizate de copii, elevi, studenţi și absolvenţi cu studii superioare. Fondurile strânse urmează să fie donate Centrului „Sfântul Nectarie”, pentru extinderea acestuia cu un nou corp de clădire. O extensie necesară și dorită, dedicată îngrijirii paliative pediatrice (copii cu boli cronice digestive). 

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a fost ridicat în anul 2009, la iniţiativa Presfinţitului Părinte Episcop Vicar Vasile Someșanul. Cele 40 de locuri disponibile sunt dedicate pacienţilor cu boli cronice progresive, numind aici patologiile oncologice. 

Profesoara Manuela Botiș se află la cea de a treia expoziţie de profil (precedentele – în 2010 și 2012). Cea de anul acesta a avut 134 de expozanţi, cel mai tânăr în vârstă de 2 ani (Teona Teampău-Luca). La polul opus s-a aflat Paula Burz, în vârstă de 25 de ani, absolventă a Facultăţii de Drept/UBB Cluj-Napoca. 

Toate lucrările sunt de văzut și apreciat. Personal, m-am oprit asupra câtorva nume tinere: fraţii Măgureanu – Luca (12 ani), Dima (5 ani) și Ana Irina (9 ani); Marc Tanţău (16 ani); Ilinca-Diana David (8 ani); Laura Maria Silași; Maria Lazăr (14 ani); fraţii Leonora Irina (6 ani) și Emil Gabriel Pop (8 ani); Sara Ines Lar (9 ani); surorile Ioana, Paula și Ana Burz. Îi amintesc și în ideea reîntâlnirii cu ei la viitoare expoziţii de grup sau individuale. Speranţa mea se îndreaptă, în cazul lor, spre continuarea studiilor în artele vizuale.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe