Capitala Germaniei are o suprafaţă de aproximativ 900 de kilometri pătraţi, primeşte 850.000 de vizitatori anual şi găzduieşte 172 de muzee şi palate, 50 de teatre, peste 200 de cluburi şi discoteci, trei grădini zoologice, zeci de lacuri, plaje, parcuri, galerii de artă, opere... Berlinul este metropola europeană cu cea mai bogată istorie, dar şi cu cea mai fulminantă revenire. Oraşul, traumatizat după cel de-al Doilea Război Mondial, afectat în mod tragic de Zidul Berlinului şi de administraţia divizată, se afla de 18 ani într-un proces de reînnoire, reinventare, remodelare. (...)"> ACTUALITĂŢI ÎN HEPATOLOGIE - Viața Medicală
Newsflash
Diverse

ACTUALITĂŢI ÎN HEPATOLOGIE

 ACTUALITĂŢI ÎN HEPATOLOGIE

   Capitala Germaniei are o suprafaţă de aproximativ 900 de kilometri pătraţi, primeşte 850.000 de vizitatori anual şi găzduieşte 172 de muzee şi palate, 50 de teatre, peste 200 de cluburi şi discoteci, trei grădini zoologice, zeci de lacuri, plaje, parcuri, galerii de artă, opere... Berlinul este metropola europeană cu cea mai bogată istorie, dar şi cu cea mai fulminantă revenire. Oraşul, traumatizat după cel de-al Doilea Război Mondial, afectat în mod tragic de Zidul Berlinului şi de administraţia divizată, se afla de 18 ani într-un proces de reînnoire, reinventare, remodelare. (...)

   Capitala Germaniei are o suprafaţă de aproximativ 900 de kilometri pătraţi, primeşte 850.000 de vizitatori anual şi găzduieşte 172 de muzee şi palate, 50 de teatre, peste 200 de cluburi şi discoteci, trei grădini zoologice, zeci de lacuri, plaje, parcuri, galerii de artă, opere... Berlinul este metropola europeană cu cea mai bogată istorie, dar şi cu cea mai fulminantă revenire. Oraşul, traumatizat după cel de-al Doilea Război Mondial, afectat în mod tragic de Zidul Berlinului şi de administraţia divizată, se afla de 18 ani într-un proces de reînnoire, reinventare, remodelare. Astăzi, Capitala Germaniei reprezintă unul dintre cele mai importante centre mondiale ale ştiinţei, distracţiei, muzicii, toleranţei, culturii, artei.
    Cu ocazia celui de-al 46-lea Congres al Asociaţiei Europene pentru Studiul Ficatului (EASL), ce s-a desfăşurat recent la Centrul Internaţional de Congrese, am regăsit Berlinul, după şapte ani, îmbrăcat în haine de primăvară, plin de lumină, mai frumos, mai cald, străbătut de cele două râuri (Spree şi Havel) şi cu cele câteva şiraguri de lacuri pe care se plimbă vaporaşe.
    Aşa cum ne-au obişnuit organizatorii congreselor EASL, fiecare astfel de eveniment este precedat de cursuri cu tematici foarte interesante, inspirate din tendinţele evolutive actuale ale hepatologiei: afecţiunile colestatice hepatice, colestaza la copil şi adult, colestaza indusă de medicamente (mecanism şi aplicaţii clinice), transplantul hepatic – indicaţii în afecţiunile hepatice colestatice, colestaza în sarcină, colestaza în sepsis, osteoporoză în afecţiunile hepatice colestatice, hiperlipemia şi riscul aterosclerozei în bolile hepatice ce evoluează cu colestază, actualităţi în tratamentul hepatitelor cronice cu VHB, VHC. În cadrul programelor educaţionale, participanţii au beneficiat de prelegerile susţinute de personalităţi marcante ale hepatologiei şi gastroenterologiei actuale, cu vastă experienţă în domeniile respective. Îi amintim pe profesorii Peter L. M. Jansen (Olanda), D. A. Kelly (Marea Britanie), Fabien Zoulim (Franţa). (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe