Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Adio, Camelia Zorlescu

Viața Medicală
Candid STOICA duminică, 31 iulie 2022, ora 12:00

Ne-a părăsit Camelia Zorlescu. Actriță de neimitat, cu peste 50 de ani de teatru, s-a bucurat de succese la Teatrul Național din Târgu Mureș și la Teatrul Nottara din București.

Camelia Zorlescu era o persoană agreabilă, plină de farmec, caldă, iubitoare, sinceră, generoasă. Dacă destinul ar fi fost de partea ei, ar fi putut deveni o a doua Marioara Voiculescu sau Maria Filotti.

294967607_5463121080432338_3571050571803635635_n

Interpreta cu aceeași ușurință și încântare comedia și drama, dar forțe „obscure” s-au împotrivit să acceadă la unele roluri pe care le-ar fi meritat cu prisosință. Putea fi o extraordinară Zoițică sau Lady Macbeth. Nu s-a plâns și a primit totul ca pe un dar de la cel de sus, fiind convinsă că aceasta îi este soarta. Pot umple o pagină întreagă cu personajele cărora le-a dat viață la Teatrul Nottara.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în anul 1962. I-a avut profesori pe Irina Răchițeanu și Ion Olteanu. A fost colegă cu Alexandru Arșinel, Harry Baranga, Maria Dumitrache-Caraman etc. A plecat cu toată promoția la Târgu Mureș, unde a înființat secția română a teatrului național. Și-a risipit talentul într-o multitudine de roluri cu regizori obscuri.

Camelia Zorlescu a avut un extraordinar relief teatral. Umplea scena de la apariție și o lăsa pustie când dispărea. A avut lângă ea un înger păzitor care i-a vegheat ultimele zile, Mihai Verbițchi. Cel de sus să-i odihnească sufletul!

Etichete: camelia zorlescu deces camelia zorlescu teatrul nottara teatrul national tg mures

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC