Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Avocații pro vaccin

Viața Medicală
Dr. Valeria HERDEA luni, 16 noiembrie 2015

     În perioada 22–25 octombrie 2015 s-a desfășurat a XX-a ediție a Congresului Organizației Mondiale a Medicilor de Familie (Wonca), la Istanbul. Această ediție aniversară a reunit personalități marcante ale lumii medicale, precum Michael Kidd, președintele Wonca World, Amanda Howe, cea care va fi prima președintă femeie Wonca World, și Job Metsemakers, președintele Wonca Europe. Printre punctele forte ale congresului amintim participarea numeroasă, implicarea participanților în activitatea științifică și specificitatea subiectelor, orientate spre activitatea cotidiană a medicului de familie. România este prezentă, pentru prima dată, prin intermediul Societății Naționale a Medicilor de Familie (SNMF) și Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF), membri ambelor societăți fiind implicați activ în derularea programului științific al congresului. AREPMF a fost reprezentată de dr. Emiliana Costiug, dr. Claudia Pop, dr. Ioan Mureșan, dr. Popovici Petronela, dr. Iustina Ardelean, dr. Simona Rus, dr. Marin Rus, dr. Laura Comnea, dr. Raluca Ghionaru și dr. Valeria Herdea. La secțiunea workshop, tema abordată de echipa românească a fost intitulată „Vaccine advocacy – puntea între refuzul vaccinal și conștientizarea rolului și valorii normelor sociale de conviețuire“, fiind prezentate problemele legate de comunicarea cu aparținătorul, care înclină să refuze copilului său un drept fundamental la sănătate și viață, problemele esențiale privind actul vaccinal, precum și soluțiile găsite de fiecare națiune dintre cele prezente în sală. Schimbul de experiență dintre țări cu legislație diferită, programe de vaccinare diferite, istorie diferită a implementării procesului de vaccinare, modalități diferite de acceptare a vaccinării, accesul diferit la vaccinare în funcție de posibilitățile fiecărui stat prezent, implicarea decidenților în facilitarea unei legislații mai mult sau mai puțin ferme în acest domeniu atât de sensibil pentru sănătatea unei comunități, au constituit subiecte de discutat în cadrul workshop-ului. Din echipa românească, dr. Liliana Barbacariu și dr. Ileana Brînză merită a fi menționate cu prisosință. Din partea AREPMF au mai participat dr. Laura Comnea, la secțiunea prezentărilor orale, cu lucrarea „Pași pentru sănătate – Echipa interdisciplinară medic-educator-părinte“, și o echipă alcătuită din dr. Lidia Soldea, dr. Laura Comnea, dr. Alexandru Herdea, dr. Valeria Herdea și Teodor Herdea, la secțiunea e-poster, cu lucrarea „Tulburările de somn la copil în practica medicului de familie“.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.