Newsflash
Diverse

Bilanț la Filantropia

de Dan Dumitru MIHALACHE - dec. 12 2017
Bilanț la Filantropia
     Anul 2017 înseamnă pentru Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia”, București un număr record de nașteri, potrivit prof. dr. Gheorghe Peltecu, managerul acestei unități spitalicești. De la începutul anului, deja s-au efectuat 4.100 de nașteri și se estimează ca până la sfârșitul acestui an numărul nașterilor să ajungă la 4.400 față de 3.800 anul trecut.
     La sfârșitul săptămânii trecute, s-a organizat o manifestare științifică numită „Zilele spitalului Filantropia”, ediție inaugurală, pe care colectivul de aici dorește să o permanentizeze în anii care vin. Profesorul Peltecu spune că ar dori ca această zi să rămână în ultima zi de vineri a lunii noiembrie, „pentru că suntem aproape de sfârșit de an și putem face un bilanț”.
     Printre invitați s-au aflat medici de familie, medici rezidenți de obstetrică-ginecologie din alte spitale, dar și specialiști ginecologi deja formați. Gheorghe Peltecu spune că prin această acțiune s-a încercat valorizarea medicilor de familie, „să ne devină parteneri reali și să stopeze afluxul nejustificat al pacientelor pentru afecțiuni care nu necesită consult în spital sau spitalizare”.
     Spitalul Filantropia este cea mai veche clinică de obstetrică și ginecologie din România – a fost înființată în anul 1813. Istoria acestui spital este legată de numele doctorului Constantin Caracaș, macedonean, absolvent al Universității din Viena, care a inițiat și organizat construirea lui: „Cronologic, este al treilea spital al Bucureștiului, după Colțea și Pantelimon, numele inițial fiind «Spitalul Mavrogheni» sau «al iubirii de oameni» sau «al Filantropiei»”, explică prof. dr. Gheorghe Peltecu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe