Newsflash
Diverse

Cine sunt câștigătorii de la Hackathon4Health de anul acesta

de Florentina Ionescu - dec. 16 2020
Cine sunt câștigătorii de la Hackathon4Health de anul acesta

Câștigătorii Hackathon4Health 2020, cel mai important eveniment de acest gen pe teme de sănătate, au dezvoltat proiecte cu impact real în inovația digitală a sistemului de sănătate din România.

Hackathon4Health, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din România, a avut loc în weekendul care tocmai s-a încheiat. Ediția din acest an, a patra, s-a desfășurat în mediul online, live, într-o platformă digitală complexă care a permis atât comunicarea neîntreruptă a echipelor timp de 48 de ore, cât și interacțiunea acestora cu mentorii din cadrul hackathonului. 

Hackathon4Health

Alcătuirea juriului

Juriul competiției a fost alcătuit din:

  • Conf. Dr. Diana Loreta Păun – Consilier Prezidențial, Administrația Prezidențială a României,
  • Șef Lucrări Dr. Ștefan Busnatu - Prodecan Facultatea de Medicină, Coordonator Centrul de inovație și eHealth, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti,
  • Ciprian Păltineanu – Angel Investor & Start-up Advisor, Matei Dumitrescu – Vice President Tech Angels, Founder Smart Impact Capital & Partner ROCA X
  • și Georgiana Coșoveanu – Senior Manager, Government & Corporate Affairs, Janssen, Johnson & Johnson România, Project Team Leader.

Echipele câștigătoare

Cele trei echipe și proiectele câștigătoare: The Deliverables, MLB, SYNOVIUS au fost formate din peste zece participanţi din întreagă ţară, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

„Hackathon4Health 2020 a însemnat două zile pline de entuziasm şi energie pozitivă alături de pasionați de tehnologie, mediul academic, antreprenori, autorități și profesioniști din domeniul sănătății. Am urmărit cu real interes direcțiile de dezvoltare ale tuturor proiectelor prezentate în competiție. Creativitatea proiectelor propuse și structurarea acestora pot reprezenta soluții pentru îmbunătățirea concretă a sistemului de sănătate în România, având un potențial și o valoare reală în viața pacienților”, a declarat Sévan Kaloustian, managing director al Janssen, compania farmaceutică a Johnson & Johnson în România.

Acesta a adăugat că alături de partenerii săi se bucură să poată contribui la dezvoltarea unor proiecte atât de inovatoare și la susținerea unor profesioniști implicați din punct de vedere științific și academic și i-a felicitat pe toți participanții și pe câștigători.

Criterii prin care au fost aleși câștigătorii

Proiectele şi echipele câştigătoare au fost selectate în baza următoarelor criterii:

  1. Minimum Viable Product (MVP) – evaluarea a ceea ce echipa a reuşit să creeze în cele două zile de hackathon, respectiv demonstrarea competenţelor tehnice ale soluţiei;
  2. Inovaţie – din perspectiva implementării şi a nevoii pe care proiectul o adresează;
  3. Fezabilitate – posibilitatea reală de a dezvolta cât mai aproape de o versiune finală şi viabilă având la dispoziţie 5.000 de dolari finanţare şi sesiunile mentorat;
  4. Impactul potenţial al proiectului asupra sănătății populaţiei, în România şi la nivel global;
  5. Scalabilitatea soluției – din perspectiva tehnologică și metodologică, a funcționalității și adaptabilității și a potențialul de utilizare în diferite condiții de piață;
  6. Coeziunea echipei şi aptitudinile de business ale echipei.

„Atât prin numărul mare de participanți, cât și prin cele 22 de proiecte admise  în competiție din cele 80 de submisii, dar și prin 49 de experți din diverse domenii care au mentorat echipele, consider că această ediție a Hackathon4Health a fost un real success, demonstrând că interesul tinerilor noștri pentru inovare și digitalizare este pe un trend ascendent, iar prin proiectele lor sustenabile vor genera cu siguranță un real suport în creșterea ariei cercetării științifice medicale, în tehnologizarea sistemelor sanitare și cu atât mai mult în modernizarea și eficientizarea platformelor de îngrijire a pacienților”, a apreciat Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Prof. Dr. Viorel Jinga.

Acesta a ținut să transmită mulțumiri companiei farmaceutice care a fost inițiatorul și dezvoltatorul competiției, precum și reprezentanților Centrului de Inovație și eHealth din cadrul UMF „Carol Davila” și celor ai Societății Studenților în Medicină din București.

Consiliere și mentorat

Fiecare dintre echipele câștigătoare va primi fonduri pre-seed în valoare de 5.000 de dolari din partea Johnson & Johnson România, alături de consiliere şi mentorat din partea companiei şi a Centrului de Inovație și e-Health din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD) pentru testarea, dezvoltarea şi lansarea aplicaţiilor şi a platformelor create în cadrul concursului.

Ediția din 2020 a Hackathon4Health s-a desfășurat la iniţiativa companiei Johnson & Johnson România, alături de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD) prin Centrul de Inovație și e-Health (CieH) și Asociația Societatea Studenților în Medicina din București (SSMB).

Evenimentul a fost susținut de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) în calitate de parteneri strategici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe