Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Congres american pe tărâm spaniol

    Anul acesta, ACCP (American College of Chest Physicians)/CHEST a făcut un drum inovator, opus celui urmat acum 500 de ani de Cristofor Columb: a traversat ocea­nul şi a organizat recent primul Congres mondial CHEST în Europa, în însorita Spanie, la Madrid, cu sprijinul Societăţii Spaniole de Pneumologie şi Chirurgie Toracică (SEPAR).
    ACCP, editor al revistei Chest, este lider mondial în promovarea celor mai bune rezultate pentru pacient prin intermediul educaţiei inovatoare a medicinii toracelui, prin cercetare clinică şi îngrijire realizată în echipă. Misiunea sa este de a fi campion în prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul bolilor toracelui prin educaţie, comunicare şi cercetare. Asigură legătura esenţială între cunoştinţele clinice şi resurse pentru cei  peste 18.700 de membri din întreaga lume, care oferă pacientului îngrijire medicală pulmonară, precum şi în domeniile medicinii de urgenţă şi medicinii somnului. SEPAR reuneşte mai mult de 3.600 de profesionişti din domeniul sănătăţii respiratorii, inclusiv pneumologi, chirurgi toracici şi alţi specialişti, atât spanioli, cât şi internaţionali, cu scopul de a lucra în proiecte ştiinţifice care promovează pneumologia şi chirurgia toracică, precum şi iniţiativele din domeniul sănătăţii respiratorii cu impact pozitiv asupra societăţii.
    Manifestarea a prilejuit experienţe educaţionale bogate, inclusiv simulare cu participare gratuită, conferinţe, prezentări ale experţilor din întreaga lume, cercetări originale, precum şi rapoarte cu privire la cele mai recente cercetări în medicina toracelui, recomandări ale ultimelor ghiduri. Au participat delegaţi din 70 de ţări, peste 2.200 de medici specializaţi în pneumologie, terapie intensivă şi medicina somnului din întreaga lume. A fost, de asemenea, loc de întâlnire pentru prima apariţie a Bronch Express™, un simulator de realitate virtuală pentru învăţarea utilizării acului de aspiraţie transbronşică cu ultrasunete endobronşice (EBUS-TBNA), o colaborare între Chest şi Simbionix. Acest instrument de formare inovatoare va fi folosit pentru educaţia avansată a clinicienilor şi pentru îngrijirea pacienţilor în întreaga lume. Au fost peste 100 de sesiuni generale, cinci cursuri postuniversitare, prezentări prin simulare, sesiuni de învăţare pe bază de probleme şi discuţii interactive pornind de la cazuri clinice, conferinţe ale unor experţi în sănătate, dar şi prezentări ale ultimelor descoperiri în medicină, cu teme propuse din 29 de ţări. Au fost admise 523 de rezumate şi prezentări de cazuri sub formă de poster sau prezentări orale. Subiectele au fost legate de: reabilitare pulmonară, alergie, biotehnologie, infecţii respiratorii, boli parenchimatoase difuze, boli pleurale, terapie intensivă, imagistică, cancer pulmonar, boli pulmonare obstructive, probleme legate de fumat, transplant etc.
    Din România, ca şi în ultimii ani, au fost prezenţi 15 specialişti din cei peste 70 de membri ACCP/CHEST, are au contribuit cu 26 de lucrări (orale şi poster) şi ca moderatori, menţinând tradiţia participării româneşti la manifestările ACCP. A fost un congres multidisciplinar, care a depăşit graniţele ştiinţifice şi geografice, menţinând în atenţie patologia toracică şi ultimele achiziţii în domeniu, prezentate cu cele mai moderne tehnici.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.