Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Congresul SRCMIG & AAGL

Viața Medicală
Dr. M. A. vineri, 13 iulie 2012
   Primul Congres Naţional de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie şi al 8-lea Congres Internaţional AAGL, în organizarea tinerei Societăţi Române de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie (SRCMIG) şi a prestigioasei Asociaţii Americane a Laparoscopiştilor Ginecologi (AAGL), s-au desfăşurat în perioada 27–30 iunie 2012, la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Joi, 28 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, alături de dlconf. dr. Nicolae Suciu, preşedintele executiv al SRCMIG şi organizatorul reuniunii de la Bucureşti, s-au aflat dnii prof. dr. Franklin D. Loffer (Phoenix, Arizona), directorul medical AAGL, prof. dr. Florin Stamatian (Cluj-Napoca), reprezentantul Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România, prof. dr. Gabriel Bănceanu, preşedinte de onoare SRCMIG, dar şi alţi reprezentanţi AAGL.
   Raţiunile organizării acestui congres la Bucureşti sunt, conform preşedintelui executiv SRCMIG, de promovare, în vederea implementării mai largi, în practica din ţara noastră, a intervenţiilor minim invazive în sfera ginecologică, amintind câteva din beneficiile acestora: traumatism operator minim, recuperare şi reinserţie socio-profesională rapidă, diagnostic precoce etc.
   Dl prof. dr. Florin Stamatian a subliniat experienţa în chirurgia laparoscopică ginecologică, recunoscută în Europa, a unor centre precum Cluj-Napoca, Iaşi sau Timişoara, apreciind totodată eforturile depuse de SRCMIG, de dezvoltare a domeniului, prin intermediul parteneriatului cu AAGL.
   La rândul său, dl prof. dr. Gabriel Bănceanu a ţinut să precizeze că abordul minim invaziv se poate adresa întregii patologii din sfera ginecologică şi că, deşi investiţia iniţială – în echipamente, dar şi în pregătirea personalului medical – este mare, ea se amortizează foarte repede, prin beneficiile directe şi indirecte ale procedurilor respective (perioadă de spitalizare redusă semnificativ, cu reintegrare profesională rapidă a pacientei).
   Partener media al reuniunii, săptămânalul „Viaţa medicală“ va publica, într-un număr viitor, o relatare pe larg de la lucrările congresului româno-american de ginecologie minim invazivă, recent desfăşurat la Bucureşti.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.