Newsflash
Diverse

Conversații contemporane despre corp, minte și spirit

de Redacția Viața Medicală - mar. 15 2021
Conversații contemporane despre corp, minte și spirit

Societatea Omului Sănătos, comunitatea care promovează echilibrul în toate aspectele vieții omului modern, anunță habits., o serie de conversații contemporane cu profesori, medici sau atleți, despre corp, minte și spirit.

Prima ediție habits. are ca temă „Mișcarea”, anunță, într-un comunicat, Societatea Omului Sănătos, iar printre invitați se numără neurocercetătorul irlandez Shane O’Mara, autorul volumului bestseller „Elogiu mersului”, exploratoarea Uca Marinescu și canotoarea olimpică Valeria Van Groningen.

habits. va debuta online, pe 18 martie, dar își propune să treacă și în format offline – pe scena Teatrului Apollo111 din București -, atunci când condițiile sanitare o vor permite. Urmează ediții despre nutriție, somn și impactul tehnologiei asupra corpului și creierului.

habits-miscare-speakeri

Obiceiuri sănătoase

Ca parte dintr-o campanie amplă a Societății Omului Sănătos având în centru prevenția, habits. reprezintă „o explorare pe viu a capacității umane de a dezvolta obiceiuri sănătoase cu au un impact fundamental asupra economiei, sistemelor de sănătate, vieții individului și asupra societății”.

„Prevenția bolilor cronice trebuie să fie în prim planul oricăror politici de sănătate fiindcă asigură și bunăstarea populației pe termen lung, dar și reducerea cheltuielilor cu bolile cronice prevenibile ale sistemului național”, se mai spune în comunicat.

Toată lumea e invitată

Prima conversație habits. despre „Mișcare” va fi moderată de Alexandra Gătej, cofondatoarea Societății Omului Sănătos, și va avea premiera pe site-ul organizației și pe pagina de Facebook. Conversația va fi disponibilă pentru vizionare oricui și va fi completată de alte resurse despre mișcare, scrise sau audio, care se vor găsi în comunitatea Societății Omului Sănătos.

Pentru a deveni membri ai comunității, cei interesați trebuie să completeze Formularul Omului Sănătos, care le evaluează starea de sănătate.

Am gândit habits. ca un program de discuții relaxate despre viețile noastre și despre cum putem să ne simțim mai bine, dar fără să cădem în extreme. Avem alături de noi în această misiune oameni pe care îi admirăm și de la care credem că avem ce învăța: medici, cercetători, sportivi, experți. habits. se adresează tuturor românilor care vor să trăiască mai sănătos, indiferent de background, și care sunt interesați să se alăture unei comunități care gândește la fel, plină de resurse”, spune Alexandra Gătej.

Program pe un an

Conform raportului de țară „State of Health in the EU 2019”, peste 50% din totalul deceselor din România pot fi atribuite unei serii de factori de risc comportamentali, care includ dieta neadecvată, consumul de tutun, consumul de alcool și activitatea fizică scăzută, cifra situându-se mult peste media UE (44 %).

habits. pregătește un program de conversații care se va întinde pe durata unui an. Noutățile vor fi anunțate pe pagina de Facebook a Societății Omului Sănătos și pe Instagram.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe