Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Date românești prezentate la Burgas

Recent, la Burgas (Bulgaria), a avut loc conferința națională a Societății bulgare de gastroenterologie (BSGE). Reuniunea s-a bucurat de o largă participare, atât din Bulgaria (peste 400 de persoane), cât și din alte țări europene. România a fost reprezentată de subsemnatul, un vechi prieten al gastroenterologiei bulgare.
După cum declara profesorul Krum Katzarov, președintele BSGE, tematica manifestării a fost focalizată pe principalele probleme ale gastroenterologiei bulgare: patologia pancreasului, bolile inflamatorii intestinale și bolile hepatice. O primă sesiune a fost dedicată unor videoconferințe de gastroenterologie practică privind bolile esofagului, stomacului și duodenului, prezentate de profesorii I. Katzev și R. Nikolov. Boala inflamatorie intestinală a fost apoi abordată din punct de vedere clinic de prof. dr. B. Vladimirov și terapeutic de prof. asoc. P. Pancev. S-au discutat, ulterior, bolile pancreasului și ale ficatului, lucrările fiind conduse de profesorii K. Katzarov și Z. Krastev.
În cadrul sesiunii privind cancerul hepatic, am prezentat date noi și tendințe privind epidemiologia acestei patologii în Europa, în Balcani și în România. De un deosebit interes s-au bucurat și conferințele privind abordarea terapeutică multimodală în hepatocarcinom (Z. Krastev), respectiv abordarea terapeutică minim invazivă (Y. Genov).

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC