Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

DEMNITATEA VÂRSTNICULUI FRAGIL

Viața Medicală
Dr. Sorina Maria AURELIAN vineri, 22 octombrie 2010

   Oraşul norvegian Bergen a găzduit, recent, Conferinţa europeană consacrată demnităţii vârstnicului fragil: Dignity for the Frail Old – from Dilemmas to Solutions. Manifestarea s-a desfăşurat sub auspiciile Asociaţiei Europene de Îngrijiri Paliative, reprezentată de Stein Husebø, cel care a pus bazele paliaţiei la vârstnici în Norvegia şi cofondator al Asociaţiei Europene, şi în cooperare cu Platforma Europeană a Vârstnicilor (AGE), o reţea de organizaţii ale persoanelor de peste50 de ani din întreaga Europă, ce reprezintă aproximativ 25 milioane de persoane. Printre coorganizatori au fost şi Crucea Roşie din Austria şi Norvegia şi municipalitatea oraşului Bergen. (...)

În ultimul timp se pune un mai mare accent pe îngrijirile paliative geriatrice, în raport cu dimensiunea în creştere a acestui grup populaţional, accent stimulat şi de recomandările OMS (WHO – Europe – Better Palliative Care for Older People, 2001, WHO – Europe – Population ageing and the implication these present for care towards end on life are major public health issues for the 21st century, 2003), ceea ce reprezintă o adaptare la realitate, până nu de mult îngrijirile paliative fiind identificate, aproape în totalitate, cu morbiditatea şi mortalitatea de cauză oncologică. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC