Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Diabetul şi sarcina

Viața Medicală
Dr. Loredana Mădălina POPA vineri, 22 aprilie 2011

   A şasea ediţie a Simpozionului cu participare internaţională „Diabetul şi sarcina“ s-a desfăşurat, recent, la Salzburg (Austria). Manifestarea ştiinţifică este un eveniment bienal, la care participă specialişti din domenii precum diabet, nutriţie, endocrinologie, obstetrică, neonatologie. Specialiştii au avut posibilitatea de a-şi împărtăşi experienţa şi viziunea asupra tematicii abordate: diagnosticul şi tratamentul farmacologic în diabetul zaharat gestaţional, noi tehnologii în managementul acestuia, controlul metabolic în timpul sarcinii, genetică şi epigenetică, dezvoltarea creierului fetal, ecografie şi imagistică prin rezonanţă magnetică fetală, preeclampsie, travaliu şi naştere, nou-născutul mamei diabetice, malformaţii congenitale, diabetul şi metodele de contracepţie, infertilitatea şi diabetul, menopauza şi diabetul. (...)

   A şasea ediţie a Simpozionului cu participare internaţională „Diabetul şi sarcina“ s-a desfăşurat, recent, la Salzburg (Austria). Manifestarea ştiinţifică este un eveniment bienal, la care participă specialişti din domenii precum diabet, nutriţie, endocrinologie, obstetrică, neonatologie. Specialiştii au avut posibilitatea de a-şi împărtăşi experienţa şi viziunea asupra tematicii abordate: diagnosticul şi tratamentul farmacologic în diabetul zaharat gestaţional, noi tehnologii în managementul acestuia, controlul metabolic în timpul sarcinii, genetică şi epigenetică, dezvoltarea creierului fetal, ecografie şi imagistică prin rezonanţă magnetică fetală, preeclampsie, travaliu şi naştere, nou-născutul mamei diabetice, malformaţii congenitale, diabetul şi metodele de contracepţie, infertilitatea şi diabetul, menopauza şi diabetul.
   Simpozionul a fost deschis printr-o sesiune de comunicări referitoare la metodele de diagnostic şi clasificare ale hiperglicemiei în sarcină, subiecte intens dezbătute şi cu ocazia întâlnirilor precedente. În introducere, profesorul B. E. Metzger (SUA) a reamintit participanţilor recomandările Asociaţiei Internaţionale a Grupurilor de Studiu pentru Diabet şi Sarcină (IADPSG), organizaţie înfiinţată în anul 1998, care se întruneşte periodic. Aceste recomandări au fost formulate de către un grup de experţi în anul 2008, în urma evaluării rezultatelor studiilor clinice care au investigat asocierea dintre valorile glicemice ale mamei în timpul sarcinii şi efectele perinatale şi pe termen lung la copil. Obiectivul principal urmărit de membrii IADPSG este elaborarea unei strategii internaţionale pornind de la aceste recomandări, în acest scop urmând a fi analizate date suplimentare. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.