Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Diagnostic genetic şi terapie în bolile neurologice la copil

Viața Medicală
Conf. dr. Dana CRAIU vineri, 9 decembrie 2011

   Fundaţia Română de Neurologie şi Epileptologie (RONEP) a organizat, în colaborare cu Societatea Română de Neurologie Pediatrică, sub egida UMF „Carol Davila“ Bucureşti, o serie de simpozioane de neurologie pediatrică, în marile oraşe din ţară. Programul a inclus prezentări de date generale şi noutăţi diagnostice în unele forme genetice de epilepsie (sd. Dravet, epilepsia generalizată cu convulsii febrile – GEFS+, sd. West, sd. Lennox-Gastaut, sd. Doose, epilepsia autozomal dominantă nocturnă de lob frontal, epilepsia autozomal dominantă de lob temporal etc.) şi în boli neuromusculare (distrofiile musculare Duchenne şi Becker, amiotrofii spinale), noutăţi privind tratamentul sclerozei multiple şi al sclerozei tuberoase etc. Scopul acestor simpozioane a fost de a aduce la cunoştinţa medicilor posibilităţile de diagnostic genetic gratuit existente, în prezent, în România, precum şi posibilităţile de tratament gratuit în cadrul programelor naţionale pentru scleroză multiplă la copil şi neuropatii demielinizante. Seria itinerantă a acestor reuniuni se va încheia miercuri, 7 decembrie a.c., la Constanţa.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.