Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Formare cu bani europeni

Viața Medicală
Prof. dr. Florin MIHĂLŢAN joi, 18 aprilie 2013
   Societatea Română de Pneumologie (SRP), Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ Bucureşti şi Siveco România au implementat proiectul „Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională“, cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007–2013. Demarat la 1 iulie 2010, cu o perioadă de implementare de 36 de luni şi o valoare totală de 5.894.127 lei (din care 5.772.893 lei finanţare nerambursabilă), proiectul s-a dovedit un succes, toate obiectivele propuse fiind realizate. Am demonstrat că şi asociaţiile profesionale medicale pot avea programe de succes şi pot accesa fonduri europene. Obiectivul general îl reprezintă creşterea gradului de adaptabilitate şi de competenţă în activitate pentru grupul ţintă (personal şi manageri din domeniul sănătăţii), prin identificarea şi promovarea unor modele eficiente, în contextul descentralizării şi prin sporirea capacităţii de întelegere şi operare cu noile tehnologii utilizate în domeniul pneumologiei.
   În cadrul programului de formare profesională au fost înscrişi 50 de manageri ai unor institute, spitale, secţii de pneumologie, care au participat la două serii de curs. Perfecţionarea în noile tehnologii din domeniul pneumologiei (inclusiv IT) a constat în organizarea a 51 de serii de curs şi furnizarea a nouă programe de perfecţionare. O parte importantă a constat în cursuri de e-learning pe teme de pneumologie de interes pentru colegii noştri, managerilor adăugându-li-se 814 medici – pneumologi sau a căror activitate implică necesitatea cunoştinţelor aprofundate de pneumologie (pediatri, medici de familie, chirurgi, oncologi etc.).
   Grupul de lucru interregional a dezbătut, în cadrul unei serii de 15 întâlniri, teme privind managementul sanitar descen­tralizat. S-au discutat aspecte extrem de interesante din reţeaua de pneumoftiziologie.
   Toate activităţile au presupus eforturi considerabile şi sudarea unei echipe, dar multe din învăţăminte vor fi utile pentru viitoarele acţiuni. Acest proiect va deschide probabil drumul spre alte accesări de fonduri şi granturi şi astfel SRP va reuşi să se întărească prin îmbogăţirea bazei tehnice şi prin perfecţionarea online a membrilor săi.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.