Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Ghiduri şi protocoale în ATI

Viața Medicală
Dr. Cornelia TÎRÎŞ vineri, 5 noiembrie 2010

   În perioada 14–16 octombrie 2010 a avut loc la Timişoara, graţie entuziasmului binecunoscut al dlui conf. dr. Dorel Săndesc, Cursul Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie, Terapie intensivă şi Medicină de urgenţă.
   Nivelul înalt al prezentărilor ştiinţifice, varietatea subiectelor abordate, precum şi actualizarea permanentă a informaţiei reunesc în fiecare an în oraşul de pe Bega atât autorităţile profesionale marcante ale României, cât şi preţioşi oaspeţi străini. (...)

Volumul consistent editat cu această ocazie apare astfel ca un mozaic al pasiunii şi celebrităţii în această specialitate-liant reprezentată de Terapia intensivă. Un loc aparte în cadrul acestuia îl reprezintă publicarea unora din recomandările Societăţii Franceze de Anestezie şi Terapie Intensivă privitoare la hemoragia subarahnoidiană dreaptă, formele grave de preeclampsie, managementul perioperator al pacientului cu tratament cronic sau purtător de dispozitive medicale, protecţia renală perioperatorie, managementul infarctului miocardic acut şi coagularea intravasculară diseminată din reanimare. La secţiunea legislaţie, lucrarea cuprinde Declaraţia de la Helsinki privind siguranţa pacientului în timpul anesteziei şi Directiva Consiliului Europei din 10 mai 2010 privind protecţia personalului medical faţă de accidentele provocate prin înţepare. În oglindă, volumul editat la Timişoara publică şi documente româneşti: Recomandările de bună practică medicală ale Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă în domeniul analgeziei postoperatorii (coordonator conf. dr. Elena Copaciu) şi Managementul coagulopatiilor induse de traumă (adaptare a ghidului european de profil 2010, prezentat în conferinţă de conf. dr. Ioana Grinţescu şi prof. dr. Dorel Săndesc). (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC