Newsflash
Diverse

Ginecologia endocrinologică - tendinţe şi controverse

de Conf. dr. Cristina VASILIU - oct. 19 2011
Ginecologia endocrinologică - tendinţe şi controverse
   Aşa cum ne-am obişnuit în fiecare an, şi în această toamnă, între 22 şi 24 septembrie, a avut loc, la Bucureşti, Congresul Societăţii Române de Ginecologie Endocrinologică (SRGE). Lucrările s-au ţinut la Cercul Militar Naţional şi au fost prezidate de prof. dr. Petrache Vârtej, preşedintele SRGE. Temele principale au fost: tratamentul hormonal în ginecologie, tratamentul chirurgical în ginecologia endocrinologică şi sângerările uterine disfuncţionale la pubertate şi adolescenţă. Disciplină de graniţă în continuu progres, ginecologia endocrinologică aduce în discuţie subiecte inedite care pasionează în egală măsură ginecologi şi endocrinologi. De aceea, şi de această dată, Congresul a reunit numeroşi participanţi, nu doar din toată ţara, ci şi din străinătate. Au fost prezente cadre didactice prestigioase din România, Grecia, Israel, Republica Moldova.
   Sesiunile principale au dezbătut teme legate de locul tratamentului chirurgical în sterilitatea ovariană, infertilitatea în sindromul ovarelor polichistice, stimularea ovariană în situaţii particulare, tendinţe actuale şi controverse în terapia de substituţie la menopauză şi în contracepţie, experienţa specialiştilor din Republica Moldova în reproducerea asistată medical. De un interes aparte s-a bucurat tema „Locul tratamentului chirurgical în patologia benignă şi malignă a sânului“, care a reunit lucrări reprezentând experienţa Institutului Oncologic Bucureşti în tratamentul cancerului de sân. (...)
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe