Newsflash
Diverse

Igiena orală corectă în cazul implantului dentar

de Dr. Carl Moussa - mai 13 2022
Igiena orală corectă în cazul implantului dentar

Rutina de îngrijire pe perioada tratamentului cu implant dentar, cât și după finalizarea acestuia este un factor important în reușita intervenţiei stomatologice.

Carl MoussaIgiena unui implant dentar, respectiv a coroanei dentare aplicate după câteva luni, este foarte importantă și este aceeași ca igiena orală a dinţilor naturali. Adică, un periaj dentar realizat corect, de cel puţin două ori pe zi, dimineaţa și seara, mai ales după micul dejun și, extrem de important, înainte de culcare.

Utilizarea mijloacelor adjuvante de curăţare a danturii, mai exact aţa dentară sau periuţele interdentare, apa de gură și dușul bucal, este absolut necesară pentru îngrijirea danturii cu implanturi dentare.

Recomand folosirea unei periuţe de dinţi cu peri moi pe toată perioada de vindecare a gingiei după inserarea implantului dentar și schimbarea acestei periuţe cu una medie de îndată ce s-a aplicat coroana dentară, pentru o bună curăţare.

De asemenea, recomand dușul bucal, periuţa interdentară și apa de gură imediat ce s-a realizat periajul dentar. Atenţie mare, însă, la folosirea periuţelor dentare electrice, deoarece nu sunt recomandate pentru curăţarea coroanelor dentare pe implant din cauza vibraţiilor produse, care pot afecta implantul dentar!

Succesul tratamentului cu implanturi dentare pe termen lung depinde de modul în care acestea sunt întreţinute și igienizate atât acasă, cât și în cabinetul de medicină dentară. Un control periodic, o dată la șase luni, este esenţial pentru menţinerea danturii sănătoase și frumoase.

O igienizare dentară profesională realizată de două ori pe an de către medicul stomatolog te ajută să-ţi menţii dinţii curaţi și impecabili. De reţinut – nerespectarea igienei orale zilnice și a controalelor periodice poate compromite rezultatul intervenţiei cu implanturi dentare.

Citiți și: O dantură fixă pentru cei cu osteoporoză

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe