Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Informatica medicală – continuitate şi noi deschideri

Viața Medicală
Dr. mat. Dan D. FARCAŞ vineri, 10 decembrie 2010

   În zilele de 18–20 noiembrie 2010 s-a desfăşurat, la Arad, cea de-a 31-a Conferinţă Naţională de Informatică Medicală, RO-MEDINF 2010. Manifestarea ştiinţifică, având calitatea şi ţinuta cu care ne-am obişnuit, a fost foarte bine organizată de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“ din Arad, sprijinită de Societatea Română de Informatică Medicală (SRIM) şi de Societatea ProRec România. Un merit deosebit pentru reuşita acţiunii revine dlui prof. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universităţii arădene şi dnei conf. dr. Antoanela Naaji, decanul Facultăţii de Informatică a aceleiaşi instituţii, dar şi sprijinului substanţial oferit de colective din UMF „Victor Babeş“ Timişoara şi din Universitatea Politehnică din Timişoara. (...)

   Au participat, conform tradiţiei, în primul rând universităţile sau facultăţile de Medicină şi Farmacie din România, ca şi alte institute de învăţământ superior sau de cercetare româneşti, dar şi mulţi studenţi. A existat şi o participare internaţională, în care trebuie să evidenţiem prezenţa dlui prof. univ. Bernard Richards, de la Universitatea din Manchester, un pionier al informaticii încă din 1951, fost preşedinte al British Computer Society – Health Informatics Specialist Groups, ca şi a dlui prof. univ. Rolf Engelbrecht, preşedintele societăţii ProRec din Germania, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Europene de Informatică Medicală. Amândoi sunt membri de onoare ai Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi ai SRIM, facilitând în anii trecuţi burse prin care zeci de specialişti români au putut cunoaşte realizările informaticii de sănătate din Marea Britanie şi din Germania. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.