Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Intra- și postoperator

Viața Medicală
Bianca PÂNZARU vineri, 23 noiembrie 2018
În timpul operaţiilor pe aortă, pentru o bună monitorizare intraoperatorie, la clinica germană în care activează doctorul Vicol, sunt folosite: un cateter venos central, un cateter pentru măsurarea tensiunii pulmonare și a debitului cardiac, o sondă transesofagiană, un cateter vezical cu senzor de temperatură, trei catetere arteriale, monitorizarea neurologică realizându-se prin spectroscopie infraroșie și electroencefalografie. În cadrul operaţiilor pe crosă în stop circulator, protecţia cerebrală are ca scop reducerea metabolismului cerebral, precum și asigurarea consumului de oxigen creierului. Stopul circulator cu hipotermie profundă poate reduce până la zero metabolismul cerebral.
Laserul excimer este un aparat care emite radiaţii ultraviolete pe o lungime de undă de 308 nanometri, radiaţia efectuându-se prin intermediul unui cateter din fibră optică. Distanţa mică de acţiune a cateterului de capătul distal împiedică formarea traumatismelor termale la nivelul ţesuturilor adiacente. Un studiu efectuat pe 11 pacienţi cu vârste cuprinse între 40–90 de ani pe o perioadă de șase luni care au fost urmăriţi postoperator în urma unor intervenţii endovasculare – stent pe artera femurală superficială – concluzionează că intervenţiile au avut o rată de 100% succes, ocluzia fiind de 22, plus sau minus 11%. Arterectomia periferică efectuată cu ajutorul laserului excimer la pacienţii cu ocluzie intra-stent a fost o lucrare prezentată de rezidentul Cristian Păiuș (Jossigny, Franţa).

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.