Newsflash
Diverse

Mâncarea în mediul rural

de D. D. M. - nov. 21 2016
Mâncarea în mediul rural
    Subiectul alimentației în mediul rural contemporan aduce sub lupa cercetătorului excesivă medicalizare a societății cu ajutorul mass-media, ca principal canal de difuzare a perspectivelor medicale asupra alimentației. Momentul ales: miercuri 16 noiembrie, ora 18, la Cluj-Napoca, sala bibliotecii din clădirea „Medicală II“, în cadrul întâlnirii Atelierului de Filosofie și Antropologie Medicală. Cu această ocazie, Elena Bărbulescu, cercetător principal la Institutul „Arhiva de folclor a Academiei Române“, filiala Cluj-Napoca, va prezenta lucrarea „Ne otrăvim singuri mâncarea – Perspective rurale transilvane asupra alimentației sănătoase“, în care va vorbi despre emergența unei noi conștiințe cu privire la hrană în mediul rural transilvănean.
    În România ultimilor douăzeci de ani, schimbările de diferite naturi s-au succedat cu mare repeziciune și au adus influențe majore în alegerile alimentare. Dintre ele, poate cea mai importantă este puternica medicalizare a societății românești per ansamblul ei, dar și efectele acesteia resimțite în mediul rural. Elena Bărbulescu se va referi, în expunerea sa, la narațiunile pe care le-a cules în special în anii 2009 și 2010, în câteva dintre satele transilvănene din zonele de munte și de deal. Narațiunile reprezintă punctul de vedere al locuitorilor din rural atât în ceea ce privește alimentele pe care le produc în propria gospodărie, cât și pe cele pe care le cumpără.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe