Newsflash
Diverse

Medicina translaţională

de - apr. 16 2015
Medicina translaţională

Medicina translaţională a fost tema principală a celei de-a zecea ediţii a Simpozionului „Academician Nicolae Cajal“, desfăşurat recent în Bucureşti. Simpozionul a găzduit conferinţa de medicină translaţională, organizată prin proiectul POSDRU „Dezvoltarea competenţelor în transplant“. Coordonat de Academia de Ştiinţe Medicale, proiectul îşi propune să pregătească tineri medici şi asistente pentru transplantul de organe, ţesuturi şi celule, dar şi să crească numărul donatorilor pe plan naţional, prin crearea unui sistem eficient de identificare a lor. Se desfăşoară în perioada februarie-decembrie 2015 şi cuprinde 65 de programe de formare profesională pentru medici şi 57 de programe dedicate asistenţilor medicali, pe teme ca: transplantul hepatic, transplantul tisular, tehnologii chirurgicale avansate în domeniul transplantului, medicină translaţională în transplantul de organe, transplantul de celule stem hematopoietice etc. La conferinţa de medicină translaţională au fost prezentate studii de caz din practica medicală naţională şi internaţională, rezultate ale proiectelor de cercetare, discutându-se teme din domeniul oncologiei şi terapiei regenerative, dezvoltarea tumorilor canceroase, studii de genomică în cancer. (A. N.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe