Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Școală europeană de vară, organizată la UMF „Carol Davila” din București

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 10 august 2022, ora 14:45

În perioada 12-15 septembrie, Acțiunea COST NET4 Age-Friendly va organiza la București prima sa școală europeană de vară, destinată profesioniștilor, doctoranzilor și tinerilor cercetători din cele 39 de țări participante în cadrul rețelei.

Programul COST (Cooperare europeană în domeniul cercetării științifice și tehnice) este un element fundamental al Spațiului European de Cercetare (ERA - European Research Area) care își propune să faciliteze progrese științifice inovatoare care să conducă la noi concepte și produse, contribuind astfel la consolidarea capacităților de cercetare și inovare din Europa.

UMF Corol Davila

Școala europeană de vară are ca temă principală „Prevenția” (Sustainability for disease prevention and health promotion), se va desfășura în limba engleză și va fi găzduită de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Sala de Consiliu, Bd. Eroii Sanitari nr. 8, conform programului afișat.

Evenimentul este organizat de Acțiunea COST NET4Age-Friendly în parteneriat cu Fundația Ana Aslan Internațional, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București – Centrul de Inovație si e-Health și va avea ca lectori cadre universitare din Romania, Italia, Macedonia de Nord, Serbia și Olanda.

„Obiectivul general al școlii de vară este de a stimula crearea unei comunități internaționale și interdisciplinare de cercetători și profesioniști, pentru a pava drumul inovării în sănătate, deschizând astfel noi oportunități pentru dezvoltarea durabilă”, se arată într-un comunicat.

Obiectivele specifice ale evenimentului sunt:

  • Îmbunătățirea nivelului individual de conștientizare cu privire la trecerea paradigmatică de la tratamentul bolilor la prevenirea acestora și promovarea menținerii sănătății;
  • Big Data în îngrijirea sănătății;
  • Inovarea în modelarea afacerilor.

Școala de vară NET4Age-Friendly este un eveniment multidisciplinar deschis profesioniștilor, cercetătorilor și studenților la doctorat interesați de această temă.

Orice solicitant interesat trebuie să completeze o cerere.

Apelul pentru cursanți este în prezent deschis. Mai sunt câteva locuri disponibile.

Etichete: Programul COST progrese stiintifice preventia UMF „Carol Davila” din Bucuresti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC