Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Sprijin pentru cei afectați de crizele umanitare

Viața Medicală
Bianca URSU vineri, 4 mai 2018
    Persoanele cu boli cronice netransmisibile aflate în situații de criză umanitară vor putea accede mai ușor la medicamentele esențiale de care au nevoie, datorită unui parteneriat realizat între Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Crucea Roșie Daneză și Novo Nordisk. Anunțul a fost făcut de membrii parteneriatului, săptămâna trecută, printr-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, parteneriatul are următoarele componente majore: asigurarea unei aprovizionări eficiente cu insulină umană în fiole la costuri scăzute pentru operațiunile Crucii Roșii la nivel global, sprijin pentru adaptarea procedurilor de comandă și producție în scopul satisfacerii nevoilor organizațiilor umanitare, proiecte pentru îngrijirea persoanelor cu hipertensiune și diabet aflate în situații de criză umanitară, mobilizarea unor voluntari sau a unor cadre specializate pregătite pentru astfel de situații. În prezent, sunt afectate mai multe persoane de bolile cronice netransmisibile, comparativ cu cele transmisibile. Riscul de agravare a diabetului zaharat și a hipertensiunii arteriale este de două-trei ori mai mare, în cazul persoanelor afectate de crizele umanitare. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.