Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Statistici sumbre în bolile cu transmitere sexuală

Viața Medicală
D. D. M. vineri, 6 mai 2016
Societatea de Boli Infecțioase, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, în parteneriat cu Asociația SAMAS și Societatea Națională de Medicina Familiei organizează, în zilele de 13 și 14 mai, un simpozion cu tema „Prevenția și depistarea precoce a bolilor infecțioase cu transmitere sexuală”.
Medici cu preocupări în acest domeniu – obstetricieni-ginecologi, neonatologi, pediatri, medici de familie –, psihologi asistente medicale, moașe, educatori perinatali vor dezbate subiecte care privesc infecțiile cu transmitere sexuală, prevenirea acestora și vor prezenta metode practice pentru nașterea naturală și alăptarea în prezența acestor infecții. Totodată, reprezentanții Institutului „Matei Balș” vor comunica rezultatele screeningului național de evaluare a factorilor de risc pentru bolile cu transmitere sexuală – hepatite cu virus B, hepatite cu virus C și HIV.
Printre temele abordate se vor găsi modalitățile de intervenție preventivă, monitorizarea tratamentului infecțiilor cu transmitere sexuală ce pot afecta sarcina, metodele de screening și tratamentul infecțiilor cu transmitere verticală sau dificultățile în programul de vaccinare pentru infecția cu HPV vor fi câteva dintre subiectele abordate în cadrul simpozionului. Conferențiari vor fi: prof. dr. Monica Cârstoiu, conf. dr. Daniela Pițigoi, dr. Sandra Alexiu, dr. Gindrovel Dumitra ș.a.
Datele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății arată că România se află printre primele zece țări din Europa în ceea ce privește incidența infecțiilor cu transmitere sexuală. Peste 30% din românii cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani nu au folosit prezervativul la primul contact sexual, iar 16% dintre aceștia nu l-au folosit niciodată. În plus, 90% dintre acești tineri nu s-au testat niciodată pentru depistarea unei boli cu transmitere sexuală. Contactul sexual neprotejat este, în continuare, și principala cale de transmitere a infecției cu HIV la tinerii români cu vârsta între 25 și 29 de ani.
Conferința va avea loc la Academia Europeană HIV/SIDA și de Boli Infecțioase a Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș” București, iar medicii, asistenții medicali și moașele participante la simpozion vor primi credite EMC. (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.