Newsflash
Diverse

Studenţii medicinişti şi-au testat cunoştinţele de fiziologie

de Dr. Romina SIMA - dec. 4 2013
Studenţii medicinişti şi-au testat cunoştinţele de fiziologie
   „În grădini cad frunze aurii de toamnă“. Aşa ar fi început o compunere scrisă despre acest anotimp. Este şi realitatea din parcul Facultăţii de Medicină „Carol Davila“ din Bucureşti. Deşi afară aleargă picături rare de ploaie rece şi copacii par trişti fără frunze, sufletul unor studenţi la medicină este acoperit de entuziasm şi emoţie. De ce? Inima studentului medicinist este în general plină de optimism, dar câţiva studenţi au astăzi un motiv aparte: concursul „Nicolae C. Paulescu“. Este 22 noiembrie 2013 şi, la Disciplina fiziologie 1, sub patronajul rectoratului UMF „Carol Davila“, într-o atmosferă de sărbătoare, se desfăşoară a XVIII-a ediţie a concursului de fiziologie „Nicolae C. Paulescu“ adresat studenţilor medicinişti şi tinerilor medici. Amfiteatrul cu un design modern al Catedrei de fiziologie găzduieşte pentru o oră concentrarea de materie cenuşie – studenţii răspund, pe formulare individuale, la întrebări din fiziologie şi despre viaţa savantului celebrat.
   Festivitatea de premiere a simpozionului este precedată de discursul profesoarei Anca Bădărău, care punctează faptul că acest concurs, inaugurat de regretatul prof. dr. Radu Cîrmaciu, nu se desfăşoară doar pentru verificarea noţiunilor de fiziologie, ci este un omagiu adus savantului Nicolae C. Paulescu, a cărui activitate didactică şi de cercetare s-a desfăşurat într-o mare măsură în cadrul Catedrei de fiziologie a Facultăţii de Medicină din Bucureşti. Apoi, dr. Magda Bunea ne dezvăluie aspecte inedite din viaţa cercetătorului român, iar dr. Cristian Scheau ne readuce în atenţie bătălia de recunoaştere la nivel mondial pe care a condus-o Nicolae C. Paulescu, descoperitorul „pancreinei“, denumită ulterior „insulină“.
   Comisia de evaluare formată din cadrele didactice ale Disciplinei fiziologie 1 a acordat trei premii şi două menţiuni. Distincţiile le-au primit studenţii Nicoleta Fotea (premiul I), Traian Panciu (premiul II) şi Mirela Mocanu (premiul III), respectiv Codrina Neamţu şi Ioana Grigoraş (menţiuni).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe