Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Tehnologia informaţiei şi e-learning medical

Viața Medicală
Conf. dr. Costin CĂRUNTU joi, 16 ianuarie 2014
   Sala de lectură „Daniel Danielopolu“ a Facultăţii de Medicină din Bucureşti a găzduit, la finalul anului trecut, o amplă sesiune de prezentări pe tema implementării resurselor electronice şi a tehnicilor de e-learning în cadrul activităţii didactice şi de cercetare în domeniul medical. Au fost prezentate facilităţile oferite de principalele baze de date ştiinţifice – Thomson Reuters,Springer, UpToDate, ScienceDirect, Scopus – la care Biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ Bucureşti oferă acces. De asemenea, au fost evidenţiate resursele electronice oferite prin Dentistry & Oral Science şi Ebsco Discovery Service.
   În continuarea acestei sesiuni ştiinţifice, s-a desfăşurat conferinţa de finalizare a proiectului „Portal educaţional şi sistem electronic aplicativ integrat de educaţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» Bucureşti pentru dezvoltarea performanţei medicale în domeniul dermato-oncologiei“, cu finanţare europeană, implementat pe parcursul ultimilor doi ani. Dr. Daniel Boda, managerul proiectului, a evidenţiat faptul că platforma informatică realizată constituie o premieră la nivelul universităţii şi permite transpunerea într-o variantă electronică a serviciilor educaţionale. Astfel, este facilitat accesul online la informaţie, la cel mai avansat nivel tehnologic, şi este promovat un mediu de învăţare cooperativ, multidisciplinar şi exploratoriu. De asemenea, este eficientizată pregătirea medicală continuă pentru studenţi, cercetători, rezidenţi şi specialişti impusă de progresele majore înregistrate în fiecare an în acest domeniu.
   Dezvoltarea şi promovarea tehnicilor educaţionale bazate pe tehnologia informaţiei şi resurse electronice moderne în universităţi poate contribui direct la creşterea nivelului de pregătire medicală a viitorilor absolvenţi, la ridicarea standardelor cercetării ştiinţifice şi permite extinderea cooperării educaţionale cu alte instituţii academice la nivel naţional şi internaţional.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.