Newsflash
Dosar

Acces interzis în spitale pentru studenți și aparținători până în 31 martie

de Dr. Laura Davidescu - mar. 8 2020
Acces interzis în spitale pentru studenți și aparținători până în 31 martie

Începând de astăzi, 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu mai mult de 1000 de participanți. De asemenea, se restricționează accesul în spitale.

De astăzi, 8 martie 2020, se aplică o măsură obligatorie la nivel național, de interzicere a adunărilor de peste 1000 de persoane, conform unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.
Măsura se aplică pentru toți agenții publici sau privați și nu este negociabilă. În cazul evenimentelor cu mai puțini participanți, acestea vor putea fi organizate doar după obținerea aprobării de la DSP locale.
Decizia este valabilă până la data de 31 martie 2020, pe întreg teritoriul României, și se poate prelungi la nevoie.
De asemenea, în această perioadă nu vor mai fi organizate stagiid e practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor. În aceeași perioadă, aparținătorii pacienților nu vor putea face vizite în spitale.

De asemenea, în cazul în care vor apărea cazuri de infectare cu COVID-19 în unități de învățământ, un singur caz va duce la suspendarea cursurilor în respectiva unitate.
Autoritățile mai specifică două aspecte importante pentru personalul medical - nu se eliberează certificate de "om sănătos" și nici nu se efectuează teste de coronavirus la persoane asupra cărora nu există suspiciuni de contaminare.
Reamintim că până astăzi, 8 martie, la nivel național au fost confirmate 13 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 4 s-au vindecat și au fost externate.
 
S-ar putea să te intereseze și:

Cât timp pot supraviețui coronavirusurile pe diferite suprafețe.

COVID-19 pune armate de oameni în mișcare.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe