Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  PROIECTE  »  Dosar

Educația pentru sănătate începe din școala primară

Într-un studiu* ale cărui rezultate au fost publicate de curând în Lancet, elevii din școlile în care profesorii au ținut nouă lecții de educație pentru sănătate de câte 80 de minute fiecare, timp de un trimestru, după ce au fost în prealabil instruiți timp de două zile, au răspuns predominant corect (69%) la o serie de afirmații despre efectele tratamentelor și despre luarea deciziilor informate cu privire la sănătate, spre deosebire de copiii la care nu s-a realizat respectiva intervenție educațională (27% răspunsuri majoritar corecte). Studiul, realizat în Uganda, demonstrează că este posibil ca elevii din școala primară să fie învățați să gândească critic cu privire la sănătate, chiar și în unitățile școlare lipsite de resurse și cu puțini profesori, raportat la numărul de elevi. (A. M.)

 

*Nsangi A et al. Effects of the Informed Health Choices primary school intervention on the ability of children in Uganda to assess the reliability of claims about treatment effects: a cluster-randomised controlled trial. Lancet. 2017 May 19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC