Newsflash
Dosar

Educația pentru sănătate începe din școala primară

de - iun. 9 2017
Educația pentru sănătate începe din școala primară

Într-un studiu* ale cărui rezultate au fost publicate de curând în Lancet, elevii din școlile în care profesorii au ținut nouă lecții de educație pentru sănătate de câte 80 de minute fiecare, timp de un trimestru, după ce au fost în prealabil instruiți timp de două zile, au răspuns predominant corect (69%) la o serie de afirmații despre efectele tratamentelor și despre luarea deciziilor informate cu privire la sănătate, spre deosebire de copiii la care nu s-a realizat respectiva intervenție educațională (27% răspunsuri majoritar corecte). Studiul, realizat în Uganda, demonstrează că este posibil ca elevii din școala primară să fie învățați să gândească critic cu privire la sănătate, chiar și în unitățile școlare lipsite de resurse și cu puțini profesori, raportat la numărul de elevi. (A. M.)

 

*Nsangi A et al. Effects of the Informed Health Choices primary school intervention on the ability of children in Uganda to assess the reliability of claims about treatment effects: a cluster-randomised controlled trial. Lancet. 2017 May 19

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe